Dennis Huwaë start take-away met overschotten leveranciers

Dennis Huwaë start take-away met overschotten leveranciers
Dennis Huwae (c) LVF Photography

Precies twee weken wist hij zichzelf bezig te houden met klusjes; tafels schuren, stocktake, nog eens een likje verf over het terras. Maar nu prachtige ingrediënten als kreeft en lam door de sluiting van de horeca ongebruikt weggegooid dreigen te worden bij leveranciers, pakt Dennis Huwaë een avond bij Daalder in Amsterdam in om mee te geven aan zijn gasten.

Nadat het ‘ Thuis met Daalder ’ 5-gangenmenu in de eerste week dubbel werd uitverkocht, breidt het team nu de besteldata uit. Dennis Huwaë: ‘Wat nu gebeurt gaat niet alleen over chefs. Dit raakt leveranciers die met waanzinnige producten blijven zitten omdat er geen horeca is die spullen afneemt. Het raakt gasten die hun trouwdag of verjaardag niet kunnen vieren. Dan kan ik alleen maar mijn liefde voor eten en koken inzetten om daar wat aan te doen.’

Dennis Huwae

Overschotten leveranciers bepalen menu

Met Thuis met Daalder ‘ laat Dennis de overschotten van een aantal van Nederlands beste leveranciers het menu bepalen. Wat bij Koppert Cress, Bourgondisch Lifestyle en Bakkerij Kaandorp dreigt te blijven liggen, kookt hij tot een avond thuis bij Daalder.

Thuis de hostess aan tafel

Thuis met Daalder is uit eten op eigen adres. Huwaë kookt geen simpeler menu of deliveryporties. Hij kookt een avond Daalder. Vijf gangen fine dining die een bezoek aan het restaurant zo dicht mogelijk benaderen. Met dat kaarsje voor op tafel, de muziek en een hostess die eventjes komt checken of alles naar wens is. Al zal water en wijn voor een keer zelf bijgeschonken moeten worden. Om de kwaliteit van gerechten te garanderen maken 'gasten' hun eigen bord af onder instructie van Dennis. ‘Dit menu is perfect om iets te vieren, ook al is ‘t dan misschien aan je eigen keukentafel. Dan wil je je niet door twee gerechten heen haasten, omdat het hoofdgerecht koud staat te worden. Om zo dicht mogelijk bij de kwaliteit van Daalder te blijven, stappen gasten een paar minuten met ons hun eigen keuken in.’ Mindere thuiskoks hoeven zich geen zorgen te maken. Het meeste werk doet de chef vooraf. Wie een oven aan kan zetten, wat garnering kan verdelen en water weet te koken, kan met dit menu gewoon meekomen met het keukenteam van Daalder.

Bestellen

Alle bestellingen bereidt Dennis met een klein team in de keuken van Edel by Dennis, waar de chefs volgens de richtlijnen van het RIVM kunnen werken. Ophalen Kan binnen verschillende tijdsvakken bij zowel Edel (Postjesweg 1, 1057 DT Amsterdam) als Daalder (Lindengracht 90, 1015 KK Amsterdam).

Vegetarisch menu

Naast het klassieke Thuis met Daalder menu serveert het team ook een vegetarisch menu. Voor een échte avond Daalder voegen gasten bubbels, wijn, brood en een kaasplankje toe of bestellen ze het ‘Daalder Compleet’ menu voor twee inclusief brood voor twee, kaas voor twee, een Piccolo bubbels en een fles wijn naar keuze (Chardonnay of Mouvedre) voor 180,- p.p. Gezinnen die een avond thuis uiteten gaan, reserveren voor 19.50 p.p. een kindermenu. Reserveren Kan via de site: thuismetdaalder.nl