Jonnie en Thérèse Boer verplaatsen Chefs Revolution naar 2021

Jonnie en Thérèse Boer verplaatsen Chefs Revolution naar 2021

Jonnie en Thérèse Boer hebben besloten hun tweejaarlijkse culinaire evenement Chefs Revolution vanwege de coronacrisis te verplaatsen naar 2021. Het evenement zou dit jaar begin september plaatsvinden. 'De exacte nieuwe datum moeten we nog bepalen, maar de line-up blijft gelijk. Alle chefs hebben toegezegd voor 2021', zegt Jonnie Boer.

De editie 2020 en de deelnemende chefs werden in maart bekendgemaakt, een week later moest alle horeca dicht en zag de wereld er heel anders uit. 'Een evenement als Chefs Revolution stamp je niet zelf even uit de grond, dat doe je met partners', zegt Jonnie Boer. 'Een aantal van die partners heeft het nu moeilijk. Verplaatsen naar volgend jaar is de meest logische keus.'

Chefs Revolution zou op 6 en 7 september 2020 plaatsvinden. Tegen die tijd is de horeca wel weer open, maar het is nog niet duidelijk of grote evenementen alweer mogelijk zijn, en ook kunnen er nog reisbeperkingen zijn, wat het voor internationale chefs lastig maakt om naar Zwolle te komen.

'We zijn nog in overleg met het theater voor de exacte datum volgend jaar. Maar zo'n evenement moet je wel in de zomer doen', zegt Boer. De line-up blijft gelijk met de geplande editie dit jaar. 'We hebben echt een paar heel gave chefs. En allemaal hebben ze toegezegd volgend jaar alsnog te komen.'

Dit zijn de namen die al bekend waren:

  • Daniel Humm, Eleven Madison Park***, New York, Amerika, Best of the Best – World’s 50 Best, 3 Michelinsterren
  • Norbert Niederkofler, St. Hubertus***, San Cassiano, Italië, #116 World’s 50 Best, 3 Michelinsterren
  • Ivan and Sergey Berezutskiy, Twins Garden, Moskou, Rusland, #19 World’s 50 Best
  • Nick Bril, The Jane**, Antwerpen, België, #99 World’s 50 Best, 2 Michelinsterren