De Zwaan* en Het Lelijke Eendje Etten-Leur verder als één nieuw concept: Tilia

De Zwaan* en Het Lelijke Eendje Etten-Leur verder als één nieuw concept: Tilia

Sterrestaurant De Zwaan en de bijbehorende bistro Het Lelijke Eendje gaan per 3 september verder als één nieuw concept. Nieuwe eigenaren Carlo Chantrel en Mariëlle Vink gaan dan verder onder de naam Tilia. 'Een internationale keuken die zich vertaalt in een flinke à la carte kaart en 4 tot 7 gangenmenu's.'

Chef-kok Carlo Chantrel en sommelier Mariëlle Vink namen het sterrestaurant in mei van dit jaar over van ondernemer Ronald Peijnenburg.

Toen al kondigde het duo aan de zaak laagdrempeliger en 'hipper qua sfeer' te willen maken en Het Lelijke Eendje te sluiten.

Vink: 'Het is de hele zomer gelukkig hartstikke druk gebleven. Veel gasten wilden nog één keer genieten van de ambiance van De Zwaan en Het Lelijke Eendje. En daarmee is een indrukwekkende periode voorgoed afgesloten.'

Ondertussen werd achter de schermen een heel nieuw concept voorbereid en getest. Chef-kok Carlo Chantrel: 'We blijven koken zoals de gast van ons gewend is. Met eerlijke seizoensproducten, maar dan net wat eigentijdser en zeer betaalbaar.'

Lokale producten en internationale wijnen

'Kwaliteit blijft voorop staan, ik kan niet anders koken', aldus Chantrel. Mijn inspiratie haal ik van ver en pas ik toe op ambachtelijke streekproducten. En deze combinatie ga je terug zien in onze kleurrijke menukaart. Een internationale keuken dus, die zich vertaalt in een flinke à la carte kaart en 4 tot 7 gangenmenu’s.'

Sommelier Mariëlle Vink schenkt wijnen van zowel Nederlandse wijnboeren als domeineigenaren over de hele wereld. Haar grote liefde voor dranken zijn ook terug te vinden in de collectie van mock- en cocktails, veelal lokale bieren en ‘zelf’ gestookte gins.