The Hunting Lodge in Rozendaal failliet

Naar nu blijkt is op 26 november The Hunting Lodge in Rozendaal failliet verklaard. De tweede coronagolf en daarmee de verplichte sluiting was een te grote drempel voor de ondernemers.

Bert Stomphorst (36) en zijn echtgenote Diana Stomphorst-Bogers (38) stonden sinds mei 2013 aan het roer van The Hunting Lodge. Ze hebben zelf het faillissement van hun zaak aangevraagd. Het vastgoed van het voormalige jachthuis is niet hun eigendom.

Het restaurant was tot september aangesloten bij restaurantvereniging JRE Nederland. Maar door een conceptwijziging eerder dit jaar (laagdrempeliger) pasten ze hier niet meer tussen. Ook stond het restaurant voorheen in de GaultMillau gids. In 2017 kreeg The Hunting Lodge nog de prijs van Terras van het Jaar van deze culinaire gids.

‘Beslissing neem je niet zo maar’

Diana Stomphorst zegt over het sluiten van hun bedrijf in De Gelderlander: ‘Het is allemaal heel verdrietig. Zo’n beslissing om te stoppen, neem je niet zomaar. Je weet dat zoiets niet alleen gevolgen heeft voor de zaak, maar ook voor ons als gezin.

De conceptwijziging pakte voor het bedrijf wel goed uit, zo laat Stomphorst weten. ‘Afgelopen zomer zaten we doorlopend vol. Wij hebben een fantastische zomer gedraaid in het nieuwe, succesvolle concept, maar dat mocht uiteindelijk helaas niet baten.’

Michelin over de Hunting Lodge

De grote troef van dit voormalige jachthuis is haar omgeving. Het prachtige omringende park, waarin u ook kasteel Rosendael kunt zien, is zeer rustgevend. Het terras is een must! Deze toplocatie is daarom ook populair voor allerhande feesten. En de keuken? Die is mooi gepresenteerd, lekker eigentijds en gevarieerd.
Het restaurant had het stempel ‘kwaliteitsvolle keuken’.

Half oktober moest The Hunting Lodge, net als alle restaurants zonder hotel, de deuren weer sluiten. Afhalen bood geen soelaas: ‘Het kost meer dan het oplevert’.

Extra geld lenen?

Het ondernemerspaar stond nu op het punt om wel of geen extra geld te lenen om de tweede lockdown te financieren. Ze besloten dat niet te doen. ‘Geen perspectief. Kunnen we het terugverdienen?’ Allemaal te onzeker.

‘Technisch 40 procent horeca failliet’

KHN-directeur Dirk Beljaarts zei voor de tweede lockdown dat technisch gezien al 40 procent van alle horecabedrijven failliet was.  ‘Als morgen alle schuldeisers op de stoep staan, kan 40 procent de rekening niet betalen. Belastingen, btw, huur, energie, precario, abonnementen, noem maar op.’ De voorman beseft dat veel ondernemers voor lastige keuzes staan. ‘Steek je je laatste spaargeld nog in het bedrijf? Ga ik medewerkers ontslaan? Of vraag ik het faillissement aan?’ The Hunting Lodge koos voor deze laatste optie.

Bert Stomphorst

Chef Bert Stomphorst werkte voor zijn rol als zelfstandig ondernemer in goede keukens zoals die van Het Koetshuis* in Bennekom, bij restaurant De Fuik* in Aalst en bij Clos St. Denis** in het Belgische Tongeren en daarvoor bij Savelberg* in Voorburg. Wat het stel nu gaat doen is nog niet bekend.