Gemeente grijpt in: Eindhovens restaurant open en weer dicht

Gemeente grijpt in: Eindhovens restaurant open en weer dicht
De eigenaren van De Kiet in EIndhoven.

Handhavers van de gemeente Eindhoven hebben zondagavond met assistentie van de politie een 'laatste waarschuwing' gegeven aan een Eindhovens restaurant. BBQ-restaurant De Kiet in Eindhoven had ondanks de lockdown zijn deuren toch geopend. Mensen konden er binnen eten.

Bij herhaalde overtreding gaat het Eindhovens restaurant voor onbepaalde tijd dicht, aldus de woordvoerder van de gemeente. 'Het restaurant overtreedt de coronaregels door gasten toe te laten in de zaak, geen toezicht te houden op het mondkapjesplicht en zich niet houden aan de zorgplicht.' Restaurants mogen gedurende de lockdown uitsluitend eten bezorgen of door de gasten laten afhalen.

'De zaak kwam aan het rollen na mediaberichten over de openstelling', aldus de woordvoerder van de gemeente. 'De eigenaren van de zaak hebben als gevolg van de berichtgeving zelf de klanten weggestuurd. Toen de gemeentelijke handhavers ter plekke kwamen, was de zaak al leeg, maar de eigenaren zijn wel op de openstelling aangesproken.'

De eigenaren van het restaurant kwamen vrijdag tot hun besluit omdat voor hen naar eigen zeggen de maat vol is. 'Verandering begint bij jezelf. We wachten geen dag langer op ‘hoopvol’ nieuws vanuit Den Haag. We hebben inmiddels allang gezien dat zij ons niet gaan helpen', aldus beide eigenaren in een post op Facebook.

Op een video roept het tweetal andere restaurants op vanaf 17 januari de deuren te openen. 'Ongeacht de maatregelen en ongeacht wat er voor onzin verzonnen wordt', zeggen ze. 'Grijp op 17 januari je kans. Je gaat geen vrijheid krijgen. Je moet het nemen. Hou je rug recht.'