Johanneke, Guillaume en Freek openen Paindemie

Johanneke, Guillaume en Freek openen Paindemie
Op de kaart van Paindemie staan burgers, tosti’s en wentelteefjes, Wel met een originele twist van chef-kok Guillaume de Beer.

The Breda Group opent een fysieke locatie van hun nieuwe concept. 'Aan het einde van de pandemie krijgt onze eigen Paindemie een fysieke locatie', aldus Johanneke van Iwaarden.

'Super blij en ontzettend veel kriebels om weer aan de slag te gaan volgens het oude normaal.' The Breda Group, waar onder meer restaurant  Maris Piper en Breda vallen, lanceerde het take-away concept tijdens de coronacrisis. Op de kaart staan burgers, tosti's en wentelteefjes,  Wel met een originele twist van chef-kok Guillaume de Beer. De naam, heel toepasselijk in tijden van een pandemie, slaat echter op het brood dat wordt gebruikt: pain de mie.

Paindemie opent binnenkort de deuren op de Klinkerstraat 122 in Amsterdam. Vooralsnog waren de broodjes alleen verkrijgbaar via afhaal of bezorgen.

vlnr: Guillaume de Beer, Freek van Noortwijk en Johanneke van Iwaarden van The Breda Group
vlnr: Guillaume de Beer, Freek van Noortwijk en Johanneke van Iwaarden van The Breda Group.

Gerechten

Op de kaart staat onder meer de G.O.A.T. Burger.  Het doel is om geitenvlees mainstream te maken, waardoor geiten die worden geboren in de zuivelindustrie terechtkomen in het voedselsysteem in plaats te worden verspild.

De mannelijke nakomelingen van de geit produceren duidelijk geen melk en vormen daarom een dilemma voor melkveehouders. De burgers van onze broodjes worden gemaakt van Nederlands geitenvlees.

'Dat is lekker, maar wordt weinig gegeten in Nederland', Guillaume de Beer, executive chef van The Breda Group eerder tegenover Misset Horeca. 'Door dit vlees te kiezen, gaan we voedselverspilling tegen en kunnen we meewerken aan het populair maken van geitenvlees. We zijn al een tijd bezig met een broodjesconcept. Na veel piekeren en testen hebben we samen met ons team en Bakkerij Kaandorp het Franse toastbrood weten na te maken, zoals ik het ken uit mijn jeugd.'

Tostiburger

Zo wordt de Paindemie Burger getoast in een tostiklem tot een ‘tostiburger’, zoals de in Amerika populaire ‘patty melt’, en wordt de patty (het vlees) gebakken in ossenwit. Daarnaast zijn alle toppings huisgemaakt, van ingelegde augurken tot aan de mosterd en ketchup.

Sluiting restaurant

The Breda Group lanceerden tijdens de coronacrisis meerdere nieuwe initiatieven, maar de groep ondernemers besloot ook om de deuren van restaurant Guts te sluiten. Het restaurant dat de afgelopen jaren vaak benoemd werd op internationale platforms, werd vaak bezocht door toeristen. ‘Corona heeft deze groep bezoekers doen verdwijnen, waardoor Guts moeite kreeg zich staande te houden’, aldus de ondernemers.