Drie horecaondernemers starten samen nieuwe zaak

Drie horecaondernemers starten samen nieuwe zaak

Drie horecaondernemers openen samen eind 2021 een nieuw horecabedrijf aan de IJssel in Deventer. Ze starten loungeclub Valencia in het Havenkwartier. Bart Leussink gaat de keuken draaien.

De drie ondernemers die de handen ineen slaan zijn Max Hertzdahl van Jackies, Michaël Hoeksema van No11 en Valentijn Bergers van The Lemon Tree. Alle drie bewijzen ze in het centrum van Deventer dat ze succesvolle horecazaken neer kunnen zetten.

Chef Bart Leussink en gastvrouw Janiek van den Broeck gaan dagelijks op de vloer de grootste rol spelen in de gloednieuwe beachclub.

Bart Leussink en Janiek van den Broeck

Bart Leussink
Bart Leussink

De culinaire verantwoordelijke van Valencia aan de Scheepvaartstraat 13 in Deventer wordt Bart Leussink (’t Schultenhues - Zuthpen, Graphite - Amsterdam, Villa Ruimzicht, Doetinchem, De Tuinkamer, Ruurlo). Zijn partner, Janiek van den Broeck gaat de voorkant onder haar hoede nemen.

‘Geen grote borden vol poespas maar fijne tussengerechten om te delen, net zoals de Valencianen dat doen. Dat is de toon die we willen zetten in Valencia,’ aldus de ondernemers.

Bart Leussink: ‘Valencia wordt de plek waar ik mijn eigen signatuur kan ontwikkelen. De compacte kaart wordt gevuld met gerechten die op het oog eenvoudig lijken maar die verrassen na de eerste bite. Niet stijf, maar losjes. Geen tierelantijnen maar liefde voor eenvoud en kwaliteit. Daarna wil je meer. Nog meer proeven, nog meer smaken, nog een fles wijn.’

Leussink: ‘Het wordt een plek waar ik zelf ook uit eten zal gaan. Genieten met vrienden of familie aan een tafel vol goede gerechten en flessen wijn. Alles kan, alles mag.’

Samenwerken

‘We openen in de ochtend en gaan door tot in de late uurtjes,’ vult Janiek aan. Bart neemt de keuken onder zijn hoede en Janiek de vloer. ‘Samenwerken op zo’n plek is een droom die uitkomt. Iedereen die in de horeca werkt, weet dat je weinig tijd door kan brengen met je partner. Zeker als je partner chef-kok is. Maar als je in hetzelfde restaurant werkzaam bent, zie je elkaar wél.’

Janiek van den Broeck
Janiek van den Broeck

Bart en Janiek leerden elkaar kennen in Hotel Villa Ruimzicht in Doetinchem, waar ze nu allebei nog werken totdat Valencia de deuren opent. ‘Dat samenwerken lukt ons dus wel. We lijken op elkaar, maar vullen elkaar ook aan en werken in hetzelfde tempo.’

Het jonge stel staat te trappelen om van start te gaan, maar enig geduld is vereist. Valencia staat op dit moment nog in de steigers. Het is een enorme klus om de oude loods te transformeren tot horecazaak. In december 2021 zal Valencia de deuren openen.

Bekijk deze collectie

Horecabedrijf starten

Een eigen horecabedrijf starten is een droom voor veel mensen. Maar om die droom te realiseren moet je goed nadenken over de te voeren bedrijfsvoering, wet- en regelgeving waar je mee te maken krijgt, verzekeringen en nog veel meer. Deze collectie helpt je daarmee op weg.