Hof van Saksen door na faillissement Phanos

Hof van Saksen door na faillissement Phanos

Het faillissement van vastgoedontwikkelaar Phanos in Houten heeft geen gevolgen voor het luxe resort Hof van Saksen in het Drentse Nooitgedacht. Dat laat de curator weten.

Curator Cees de Jong liet begin deze week bij RTV Drenthe weten dat bij een faillissement van Phanos het park Hof van Saksen veilig is. Donderdag verklaarde de rechtbank in Utrecht Phanos failliet.

Volgens De Jong zijn vorig jaar de banden tussen het park en de vastgoedontwikkelaar doorgesneden. Hierdoor loopt Hof van Saksen geen gevaar, nu Phanos daadwerkelijk failliet is verklaard.

Hof van Saksen was het laatste jaar veel in het nieuws vanwege problemen bij Phanos. Het park moest hierdoor onder andere de culinaire ambities naar beneden bijstellen. Zo werd er geen gebruik meer gemaakt van adviezen van Robert Kranenborg en stelde restaurant Cour du Nord de ambities bij naar beneden, een jaar na het verliezen van de Michelinster.

Hof van Saksen opende in juni 2007 haar deuren. Volgens eigen zeggen was het het meest luxe park van Nederland. Hof van Saksen was het eerste bungalowpark van Europa met een restaurant met een Michelinster.