Jerry Bastiaan vertrekt naar Dubai

Jerry Bastiaan vertrekt naar Dubai

De chef-kok van Grand Hotel Karel V, Jerry Bastiaan, gaat in het najaar Utrecht verlaten. Hij kiest voor een internationale loopbaan en gaat aan de slag als chef-kok in een luxueuze privé club in Dubai.

Bastiaan kwam in 2004 en bezorgde Grand Restaurant Karel V snel culinaire erkenning. Voor de eerste keer in de geschiedenis werd een restaurant in Utrecht geëerd met een Michelin-ster. Ook in de culinaire rangschikking van het blad Lekker was Karel V in 2007 een van de vijf grootste stijgers.

Toon Naber, algemeen directeur, betreurt zijn vertrek zeer. “Hoe jammer ik het ook vind voor Karel V, ik gun Jerry deze internationale droom van harte. Hij heeft een geweldige job gedaan en hij laat een heel stevig culinair fundament achter. Zijn vertrek verandert niets aan de gastronomische ambitie van Karel V. Wij willen op dit kwaliteitsniveau blijven acteren en gaan naarstig op zoek naar een opvolger die de kwaliteit en het volume van Karel V aan kan.”

Jerry Bastiaan “Karel V heeft een fantastisch team van sous-chefs en koks waar mijn opvolger op verder kan bouwen. Ik werk in Karel V met heel veel plezier, maar deze unieke mogelijkheid mag ik in deze fase van mijn leven niet voorbij laten gaan”