Hans Kennedie lanceert Spirit Inn & Suites in Zaandam

Voormalig Golden Tulip-topman Hans Kennedie start een nieuw hotelconcept, Spirit Inn & Suites. Uitgerekend in Nederland wordt de eerste zaak geopend. De opening van het eerste hotel in Zaandam staat gepland op begin volgend jaar. Pikant detail is dat op hetzelfde moment een Nederlandse hotelier in Zwitserland meldt Hans Kennedie voor de rechter te slepen.
Delen:

Nederlander Jan Schrasser meldt dat Hans Kennedie, Golden Tulip en Starwood Capital op 8 oktober voor de rechter in Lausanne moeten verschijnen. Advocaten van Schrasser spannen namens Royal Bulgarian Ltd. een zaak aan omdat Schrasser zich met zijn hotel Royal Tulip Golf, Spa en Wellness Resort in Balchik in Bulgarije opgelicht voelt.

‘Tien dagen voor het in surseance gaan van Golden Tulip vorig jaar heeft Kennedie zonder ook maar iets te zeggen over problemen een contract ondertekend. Na het faillissement van Golden Tulip heeft de nieuwe eigenaar van het merk Golden Tulip, Starwood Capital, doodleuk gezegd niet van het bestaan van het contract te weten’, aldus een gepikeerde Schrasser.

Royal Bulgarian Ltd

Ruim anderhalf jaar na het tekenen van het contract staat het hotel in Bulgarije nabij de Zwarte Zee nog steeds leeg. Royal Bulgarian Ltd eist nu 30 miljoen van Kennedie, Golden Tulip en Starwood. De zaak dient op 8 oktober voor het gerechtshof van Lausanne. Volgens Schrasser zou het wel eens een langdurige zaak kunnen worden.

Hans Kennedie zegt desgevraagd vanuit Zwitserland van niets te weten en zich volledig te concentreren op zijn nieuwe hotelmerk Spirit Inn & Suites. Afgelopen zomer liet Kennedie in een slotverklaring weten niet meer in te gaan op vragen over Golden Tulip.

Spirit Inn & Suites

Het nieuwe hotelmerk Spirit Inn & Suites komt in het voormalige kantoorgebouw van KPN in Zaandam. Het hotel gaat 102 kamers tellen waarvan 82 standaardkamers en twintig appartementen voor long stay gasten. In het hotel komt een restaurant, goed voor tachtig gasten.