Strandtenten jagen op Michelinster

Strandtenten jagen op Michelinster

Strandpaviljoens nemen steeds vaker een kwaliteitskok in dienst om zo het niveau van de geserveerde maaltijden te verbeteren. Het is dan ook niet ondenkbaar dat in 2008 een Michelinster wordt uitgereikt aan een strandtent.

Dat laat de Nederlandse Vereniging van Strandexploitanten Noordzeestrand (NVSN) weten. ‘Onze restaurants veranderen in themapaviljoens waar à la carte gegeven kan worden. En dus willen we die kwaliteit ook terugzien in Michelinsterren’, aldus Cees Pluimgraaff, voorzitter van de NVSN en eigenaar van een strandtent in Scheveningen.

Strandpaviljoens in ons land zijn de laatste jaren flink bezig met het opkrikken van hun imago. Steeds vaker worden er luxe loungezaken uit de grond gestampt op het Noordzeestrand. Daarnaast nemen exploitanten steeds vaker een of meerdere goede koks in dienst om zich te kunnen onderscheiden met luxe maaltijden.