Bonnen failliete restaurantbon gewoon innemen

Bonnen failliete restaurantbon gewoon innemen

De Nationale Restaurantbon moet, ondanks dat het bedrijf erachter failliet is, te allen tijde kunnen worden ingewisseld bij restaurants. Dat vindt curator Hendriks. Over wie garant staat voor de bon, houdt Hendriks zich op de vlakte.

De aangestelde curator Hendriks laat in De Telegraaf weten dat de Nationale Restaurantbon de status van een toonderbewijs heeft, waardoor het een waardepapier is dat consumenten te allen tijde kunnen inwisselen in restaurants.

Onderzoek

De curator zegt geen antwoord te kunnen geven over wie garant staat voor de bon, nu het moederbedrijf Restaurantbon BV 15 september failliet is verklaard. ‘Daarover volgt nog een onderzoek’, aldus Hendriks in de ochtendkrant.

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) zat maandag om de tafel met de curator. Volgens De Telegraaf zit KHN met de kwestie in haar maag. Op MissetHoreca.nl laten andere ‘bonnenorganisaties’ weten niets met de Nationale Restaurantbon van doen te hebben. Ook worden er vragen gesteld over mogelijke voorkeursbehandeling voor KHN-leden, gezien het feit dat de branchevereniging aan tafel zit met de curator.