Arturo Dalhuisen pakt titel NK Jonge Koks

Arturo Dalhuisen pakt titel NK Jonge Koks

Arturo Dalhuisen van restaurant De Leest in Vaassen heeft het NK Jonge Koks tot 25 jaar gewonnen. Het kooktalent uit Holten maakte vooral indruk met het ...

Dalhuisen kreeg op de slotdag van de Horecava de prijs uitgereikt van tweesterrenchef en baas Jacob Jan Boerma. Boerma liet weten het best raar te vinden om de prijs aan zijn eigen pupil uit te reiken.

De 25-jarige kok Dalhuisen, die eerder onder meer werkte voor Valuas in Venlo en bij De Swarte Ruiter in zijn woonplaats Holten, kon het een half uur na afloop nog maar niet bevatten. ‘Geweldig. De hele dag sta je daar te koken in de RAI en dan krijg je ineens die prijs. Ik besef het eigenlijk nog niet’.

Dalhuisen kon niet lang genieten van de prijs. Snel vertrok hij met zijn baas richting Vaassen om vanavond weer ‘gewoon’ zijn kookdienst te draaien. ‘Maar na mijn dienst trekken we een flesje open’, aldus Dalhuisen, die nu twee jaar werkt voor De Leest.

Tweede bij het NK Jonge Koks tot 25 jaar werd Nico Bouter van Librije’s Zusje in Zwolle. De derde plaats was voor Bob van de Scheur van De Zwaan in Etten-Leur.