De eigenaar van Balije Park, Julien van Stokkem, is trots op de prijs. ‘Het is een bijzondere prestatie. We zijn aan het begin van het terrassenseizoen gestart en we waren totaal niet bekend in terrassenland. Onze gasten twitteren veel en ook zelf zijn we er actief mee dus zo zijn ze volgens mij bij ons terecht gekomen.’
Streekproducten
Het horecabedrijf in De Meern dat gehuisvest is in een monumentaal boerderijpand, ligt in het woongebied Leidsche Rijn. In totaal waren er zestien bedrijven in Utrecht in de race voor de terrasonderscheiding. In het Algemeen Dagblad van 24 augustus meldt de verslaggever dat Balije Park beter presteerde dan oudgedienden. ‘Met name de streekproducten waarmee het werkt, vielen erg in de smaak.’ Daarvoor kreeg Balije Park een bonuspunt. In totaal behaalde Balije Park een score van 8,3. De nummer twee, Buurten in Utrecht, kreeg een 8,1
Concept
Alle beoordeelde terrassen kregen elk een artikel met een juryrapport in het Algemeen Dagblad. ‘Nadat onze recensie verscheen, twee weken geleden, merkten we dat er veel mensen op ons af kwamen’, aldus Van Stokkum die vindt dat de recensie heel erg overeenkomt met het concept dat hij met Balije Park wil uitdragen. Daarbij staan biologisch, duurzaam, streekproducten en Hollandse ingrediënten centraal. ‘We verpakken deze in een betaalbare prijs.’
Naast de ‘eeuwige roem’ ontving Balije Park een oorkonde en een spandoek waarop de uitverkiezing tot winnaar Terrassentrofee 2012 staat.
Julien van Stokkem is dit voorjaar afgestudeerd aan de Cees Helder Academie. Hij behoort samen met vier anderen tot de eerste lichting van deze ondernemersopleiding. Hij werkte tot november 2011 bij Zebs in De Bilt. Daarvoor was hij onder meer bij Kok & de Bruin in Tricht en De Kloosterhoeve in Harmelen werkzaam.