Nieuw bedrijf voor KHN-adviseur Marcel Hansen

Nieuw bedrijf voor KHN-adviseur Marcel Hansen
Marcel Hansen (archiefbeeld Misset Horeca)

Marcel Hansen, mede-eigenaar van drie Zilte Zoen restaurants en een Bed&Breakfast, opent in april zijn vierde bedrijf. In HoogKarspel, gemeente Drechterland, start hij met Van Dis, 'hippe horeca in de polder', zoals Hansen het zelf noemt. Van Dis is een project dat Hansen samen met zijn partner Ramona Nijssen start.

Marcel Hansen heeft begin van week 11 de sleutel van het pand gekregen en momenteel wordt er druk verbouwd. Horecabedrijf Van Dis komt in het gemeentehuis van Hoogkarspel; de zaak krijgt wel een eigen ingang.

'Heel wat anders dan onze Zilte Zoen-bedrijven aan de kust in Bergen, Egmond en Schoorl. Ik noem Van Dis het hippe horeca in de polder.' De dagelijkse leiding zal straks de verantwoordelijkheid zijn van tweel 'locals' Robin Renouts en Hanneke Dorgelo.

Van Dis Hoogkarspel zal elke dag vanaf 8.30 uur geopend zijn (zondag vanaf 11.00 uur), ook het terras. Het bedrijf is van donderdag tot en met zondag voor het diner geopend. ' menukaart wordt klassiek met pure ingrediënten, geen liflafjes, maar gewoon een bord goed eten.' Van Dis krijgt tafels gemaakt van hout van oude wagon-delen en gasten hebben contact met het team in de open keuken.

Naast compagnon van de drie Zilte Zoen zaken en Van Dis runt Hansen ook een bed&breakfast in Schoorl, Het Koetshuis.