Horeca tegen nieuw terrassenbeleid Middelburg

Horeca tegen nieuw terrassenbeleid Middelburg

Mini-terrassen voor winkels zijn niet de redding voor winkels, maar de doodsteek voor de horeca, stelt de Middelburgse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland. Als winkels een terrasje buiten gaan zetten, dan komen ze niet meer bij een horecagelegenheid.

Daarom zijn café- en restauranthouders in Middelburg tegen deze noviteit in het nieuwe terrassenbeleid van de gemeente Middelburg. Het college van B en W wil winkeliers toestaan een koffie te schenken aan enkele tafeltjes voor de deur. Leuk voor de klanten en goed voor de detailhandel, vindt het dagelijks gemeentebestuur.

Renny Minnaert, mede-eigenaar van Jazz-Eetcafé Desafinado en voorzitter van KHN Middelburg: 'Het is heel simpel: als winkels een terrasje buiten gaan zetten en koffie schenken, gratis of niet, dan komen ze die koffie niet meer drinken bij een horecagelegenheid. Dat scheelt ons omzet en die hebben wij hard nodig,' zegt Minnaert tegen de regionale krant PZC. 'Een vergunning is niet nodig, precario hoeft niet betaald te worden. Een slechte zaak, want nu wordt het retailprobleem een horecaprobleem.'

Daarnaast is het oneerlijke concurrentie want horeca met een Drank- en Horecawetvergunning mag niet aan detailhandel doen. Het ongelijke speelveld dat nu wordt gecreëerd is onacceptabel voor de horeca', staat in een brief aan B en W.