Omzet McDonald's in de lift

Omzet McDonald's in de lift

McDonald's haalde in 2014 in Nederland een lichte omzetgroei van 1,1 procent tot 651,8 miljoen euro. Daarmee lijkt het lek boven bij de hamburgergigant. In 2013 daalde de omzet nog.

De lichte omzetgroei van 1,1 procent  komt na een jaar waarin de omzet van McDonald's voor het eerst sinds lange tijd daalde. In 2013 moest de hamburgerketen een omzetdaling van 0,6 procent noteren, een krimp van 3,5 miljoen euro. Dat was een unicum. In de jaren ervoor liet McDonald's ieder jaar een steady groei zien van rond de 5 procent.

De oorzaak was volgens topman Jo Sempels: 'Het zichtbaar en voelbaar worden van het negatieve consumentenvertrouwen'. De investeringen die het bedrijf ondanks de crisis heeft gedaan, lijken nu hun eerste vruchten af te werpen.

Afgelopen jaar werd bijna 50 miljoen euro geïnvesteerd in verbouwingen van keukens en restaurantinterieurs. Ook kwamen er zes nieuwe restaurants bij.

Investeringen in het ontbijtassortiment zorgden voor meer gasten in de ochtenduren: maandelijks zo'n 40.000 bezoekers extra. het aantal banen groeide tot ruim 17.000 medewerkers.