Nieuwe hotelformule Steigenberger in Amsterdam

Nieuwe hotelformule Steigenberger in Amsterdam

De Steigenberger Hotel groep komt met een nieuwe hotelformule in Nederland. De formule heet Jaz in de City en het eerste Jaz hotel Nederland opent in september dit jaar in Amsterdam: Jaz Amsterdam.

De eerste Jaz in de City opent naast Ziggo Dome aan De Passage 90 in Zuid-Oost. Het hotel krijgt 247 kamers van 26 vierkante meter en 11 suites. Daarnaast zijn er drie vergaderzalen van 60 vierkante meter en een directiekamer. Ook zijn er wellness faciliteiten en een fitness. De decoraties in het hotel vormen volgens Steigenberger de grootste kunstgalerie van Amsterdam met wisselende exposities.

Het hotel zelf is ontworpen door John Bosch van Overzaaier Architecten. Het interieur is van de hand van Geplan uit Stuttgart.

'De nieuwe hotelformule is volledig van deze tijd en past goed bij een bruisende metropool als Amsterdam' aldus Puneet Chhatwal , CEO van Steigenberger Hotel Group. 'Onze gasten gaan verrast worden door de creatieve sfeer en het hoge serviceniveau van Jaz in the City.'

Steigenberger

Steigenberger Hotels heeft 81 hotels in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Nederland, België en Egypte. Onder de overkoepelende naam Steigenberger Hotel Group vallen zowel Steigenberger Hotels en Resorts (48 individuele First Class- en Deluxe-Hotels) als InterCityHotel (37 middenklasse hotels, direct gelegen aan verkeersknooppunten zoals treinstations en luchthavens).

Kurhaus niet meer

In Nederland heeft de groep het Steigenberger Airport Hotel op Schiphol en vorige maand opende in Enschede het eerste InterCityHotel. Het Kurhaus raakte de groep recent kwijt aan de nieuwe eigenaar Amrâth.