Het eerste vijfsterren boetiekhotel benoorden Parijs

Het eerste vijfsterren boetiekhotel benoorden Parijs

Met de opening van het Clarance Hôtel heeft Lille volgens de hotelier het eerste vijfsterren boetiekhotel ten noorden van Parijs. Het hotel is gevestigd in een oud herenhuis uit de achttiende eeuw. In april 2015 opent het hotel haar deuren.

Het hotel is van top tot teen gerenoveerd in de hedendaagse stijl en telt negentien kamers en suites. Tevens bestaat Clarance Hôtel Lille uit een gastronomisch restaurant, twee vergaderzalen en een gazon van 300 vierkante meter.  Franse levenskunst, persoonlijke verzorging en respect voor het milieu zijn de belangrijkste kernpunten tijdens het verblijf.

De Clarance-suite geeft gasten een panoramisch uitzicht over de daken van Lille. De lobby is ingericht met twee ontvangsttafels en kunstwerken. In het gastronomisch restaurant staat de Noord-Franse chef Nicolas Pourcheresse aan het hoofd. Pourcheresse is de jongste met een ster bekroonde chef in Frankrijk. De nadruk van zijn gerechten ligt op een 'wilde, pure en ruwe keuken'.

Ambitieus project

Het boetiekhotel is gerealiseerd door Aurélie Vermesse, die niet voor de hotellerie in de wieg was gelegd. Ze begon ooit bij Danone, later ging ze naar Auchan en Mc Cain, waar ze aanvankelijk consumentenmarketing deed. In 2011 neemt ze ontslag bij haar voormalige werkgever: groep Mäder.

Afgelopen augustus gaat Vermesse over tot aankoop van een herenhuis in Vieux-Lille. Omringd door een team van professionals en haar kinderen staat Vermesse tegenwoordig aan het hoofd van haar eigen vijfsterrenhotel en van een ambitieus project van meer dan 6 miljoen euro.