Le Bistroquet wordt Cottontree City

Le Bistroquet wordt Cottontree City

De Haagse bistro Le Bistroquet, bekend van de beroemde foto van de dinerende politici Dries van Agt en Hans Wiegel, is van naam veranderd. Vanaf oktober heet het restaurant Cottontree City by Dimitri.

Het bedrijf van de eigenaren van Le Bistroquet, Cottontree, is al langer actief in art, food, leisure en hospitality in Spanje. Zij vonden de tijd rijp om, tegelijk met de formule wijziging, naar buiten te treden in Nederland.  Onder de nieuwe naam Cottontree City by Dimitri heeft het restaurant de ambitie om een stadsbistro nieuwe stijl te worden. Waarbij het onderscheid tussen de grootte en prijs van de verschillende gerechten verdwijnt.

De gerechten, formaat tussengerecht, zijn ontwikkeld door Dimitri Heinrichs, sinds 2007 de chefkok van het restaurant. Met de nieuwe prijsstelling van €12,50 per gerecht hoopt City een geheel nieuwe  en jongere doelgroep aan te spreken zo vertelt Jan Lindeboom, de maitre en sommelier van het restaurant. Er blijven voorlopig nog wel een paar 'Le Bistroquet' klassiekers op de kaart staan en ook zal de wijnkaart toegankelijker worden gemaakt, zo besluit hij.