Keng Vichianrat wint Prix Taittinger NL

Keng Vichianrat wint Prix Taittinger NL

Keng Vichianrat van Restaurant La Rive* is voor de tweede keer op rij de Nederlandse winnaar van de Benelux finale van de Prix Culinaire Le Taittinger. Op 16 november kookt hij in de internationale finale in Parijs.

De Benelux finale was op 3 oktober in The Classic Domain in Beersel (België). Vichianrat vertegenwoordigt Nederland tijdens de internationale finale van de 50e Prix Taittinger in Parijs, op 16 november.

Vorig jaar won hij ook al de Benelux finale, en werd uiteindelijk vierde in Parijs.

In de Benelux finale nam Vichianrat het op tegen Jeroen Kersbergen en Marco van der Wijngaard. ‘Ik ben supertrots dat ik Nederland weer mag vertegenwoordigen in Parijs, zeker nu het de 50e editie is! Ik ga voor het podium, en daar ga ik alles voor uit de kast halen.’

Twee recepten

In de Benelux finale diende iedere kandidaat twee recepten te bereiden. Het eerste recept was gebaseerd op het thema dat door het organisatiecomité was vastgesteld en moest bestaan uit een met foie gras en paddenstoelen gevulde runderfilet op bereidingswijze naar keuze. Bij dit gerecht moesten kroketjes op basis van merg en een gegratineerde aardappelschotel worden geserveerd.

Het tweede recept was door de Belgische juryvoorzitter Pierre Résimont** bepaald: een vanille éclair met een chocolade ganache.

Nederlandse winnaars

De afgelopen jaren kende Nederland een aantal succesvolle deelnames, met internationale overwinningen van Lars van Galen (2011) en Jonathan Zandbergen (2014). Eerder wonnen al Charly de Wijs (2006) en Surjahadi Djajapermana (1986).

Al in 1967 werd voor het eerst de Prix Culinaire International Pierre Taittinger georganiseerd. Deze internationale culinaire wedstrijd op het allerhoogste niveau is sindsdien uitgegroeid tot een jaarlijkse traditie. Tijdens deze editie organiseren vijf landen ieder hun eigen voorronde. Na de nationale finales strijden de winnaars in Parijs om de internationale titel. Deze Grand Finale vindt plaats in het Cercle de l’Union Interalliée.