Topchefs in 'allergoedste' kookboek voor Malawi

Topchefs in 'allergoedste' kookboek voor Malawi

De stichting FDBCK -Feedback- heeft de derde editie van het Good Food Book gelanceerd. Aan dit 'allergoedste' kookboek, werken diverse topchefs mee. De opbrengst van het boek komt ten goede aan het door hongersnood geteisterde Malawi.

Voor de derde editie van het boek hebben vijftig topkoks en bekende foodies hun geheime recepten gedeeld, gemaakt van verse, (meestal) gezonde ingrediënten. De recepten zijn verdeeld over de hoofdstukken Healthy Breakfast, Happy Kids, Easy Meals, Party Food, BBQ Bonanza en Supersweet.

BN'ers, topchefs en 'foodies'

Naast topchefs als Jonnie Boer, Erik van Loo, Ron Blaauw en Dick Middelweerd, werken ook 'foodies' en BN'ers mee. Het boek bevat onder andere recepten voor eggs benedict van Martijn Krabbé, pizza mozzarella van Ron Blaauw en salade met gegrilde perzik van Miljuschka Witzenhausen. Maar ook voor de zeebaars met sinaasappel-saffraanboter van Yvette van Boven, de hamburger JBG van Julius Jaspers, de Mexicaanse tortilla-salade van Gerard Ekdom en de makreel en avocado van Jonnie Boer.

Opbrengst naar Schoolmaaltijden Malawi

Voor ieder verkocht Good Food Book #3 doneert de FDBCK Foundation via het World Food Programme veertig schoolmaaltijden aan kinderen in Malawi. De ongewoon sterke effecten van weersverschijnsel El Niño zorgen al sinds eind 2015 voor extreme droogte in zuidelijk Afrika. Ongeveer 18 miljoen mensen kampen met voedseltekorten. Het World Food Programme van de VN heeft de noodtoestand uitgeroepen in zeven landen. Zwaarst er aan toe is Malawi, waar 6,5 miljoen mensen zijn getroffen.

Het Good Food Book #3 is vanaf vandaag te koop in de boekhandel en op de site van uitgeverij FDBCK.