Sterrenchefs bakken culinaire worstenbroodjes

Sterrenchefs bakken culinaire worstenbroodjes

Houben Worstenbrood bundelt krachten voor het perfecte recept worstenbroodje: een samenwerking met vier tweesterrenrestaurants Pure C, De Lindehof, FG Restaurant en De Treeswijkhoeve.

Voor de vernieuwde Sterrenbox slaat Bart Houben de handen ineen met sterrenchefs Syrco Bakker, Soenil Bahadoer, François Geurds en Dick Middelweerd om culinaire worstenbroodjes te maken.

Haute cuisine

Elke chef vertaalt zijn signatuur naar een creatief en verrassend recept om zo een bijzondere ervaring aan het worstenbroodje mee te geven. Een Aziatische twist met gember en sereh, een high-end variant met kip en kreeft, een pittige variant met sambal naar familierecept, een verrassing van lam en pompoen en natuurlijk een klassieker van Houben zelf: het vegetarisch worstenbroodje.

Twintig limited miniworstenbroodjes - Mienekes - samengebracht in één luxe doos: de Sterrenbox. ‘Als je 'm op hebt, moet je er nog eentje lusten’, aldus Dick Middelweerd, chef van Restaurant De Treeswijkhoeve.

‘Brabant is ijzersterk als het gaat om innovatie en verbinding. Met deze samenwerking willen wij een extra culinaire beleving meegeven door de smaken van Michelinkeukens te verwerken in een toegankelijk product, geschikt voor een groot publiek. Het worstenbroodje is cultureel erfgoed, maar ook dat mag creatief zijn: ‘New Dutch'.

‘Nederland staat open voor cultuur en vernieuwing, smaakbeleving en diversiteit. Het perfecte recept voor een ideale samenwerking’, aldus Soenil Bahadoer, chef-kok van De Lindehof.