Bierboutique voor Rotterdam

Bierboutique voor Rotterdam

Volgende maand opent Bierboutique aan de Witte de Withstraat in Rotterdam. Bierboutique opent in het voormalige pand van Jaffa 2 en is van dezelfde eigenaren als Eetcafé Opa: Iris Wulffraat en Jan Wouters.

‘Het 18-eeuwse pand heeft een prachtige gevel en we konden het niet laten lopen. Een prachtzaak wordt het, met de uitstraling van een boetiek die doet denken aan de tijd van The Great Gatsby. Naast pils serveert de Bierboutique – Witte de Withstraat 40B - vooral speciaalbiertjes. De zaak komt tegenover Eetcafé Opa.

'Aangezien speciaal bier enorm in opkomst is en we in Rotterdam een plek misten waar ook de vrouwelijke bierdrinker op haar wenken wordt bediend, kwamen we op het idee van de Bierboutique,' zeggen de eigenaren.

Biersommolier Lisa Rakers gaat werken voor Bierboutique, samen met chef Renate Boes en chef Leila Meyers gaat zij de scepter zwaaien in de Bierboutique. Boes werkt al bij Eetcafé Opa.

Gouden muren, fluweel beklede stoelen, zwart-wit tegels en een donkergroene bar met daaraan hoge ronde zwarte krukken. De donkergroene back bar met glazen kastjes springt direct bij binnenkomst in het oog.

Naast de speciaal biertjes op de tap en de 70 verschillende bieren op de fles kunnen de gasten ook kleine gerechten bestellen, zoals kazen en charcuterie. Daarnaast kan er van donderdag tot en met zondag worden geluncht en gedineerd. Het eten dat wordt uitgeserveerd is eenvoudig met een elegante twist.

Voor de niet-bierliefhebber heeft de Bierboutique ok gin tonics op de kaart, wijnen en natuurlijk frisdranken. De Bierboutique is maandag tot en met woensdag open van 16 tot 1 uur. Op donderdag en zondag van 12 tot 1 uur en op vrijdag en zaterdag van 12 tot 3 uur.
Iris Wulffraat is al vijftien jaar horecaondernemer en eigenaresse van Eetcafé Opa. Sinds 2014 wordt zij hierin bijgestaan door horecaondernemer Jan Wouters.

Leestip:
Meer horecanieuws uit Rotterdam