'Omzetstijging en volle bak na winst Terras Top 100'

'Omzetstijging en volle bak na winst Terras Top 100'

Koen en Lisette Bakker hadden al geen klagen over klandizie voor hun restaurant Het Hooihuis, maar het winnen van de Terras Top 100 heeft daar nog een schepje bovenop gedaan. 'Tot en met de eerste week van september zaten we met de lunch én het diner helemaal vol', zegt Bakker. Nu de rust enigszins is teruggekeerd, is er nog steeds nauwelijks tijd om van de eervolle prijs te genieten. Een grote verbouwing eist alle aandacht op.

Je kon er bijna niet omheen afgelopen zomer, overal in de pers was er aandacht voor de Terras Top 100 en dan met name voor de winst van restaurant Het Hooihuis in Roosendaal. ‘Radio 1, Omroep Brabant, Q-Music, 3FM, de Telegraaf, Financieel Dagblad, RTL Nieuws, noem maar op’, zegt Bakker, terughalend wat er in juli allemaal op hem af kwam.

‘Na de winst van de Terras Top 100 belde Radio 1, Omroep Brabant, Q-Music, 3FM, de Telegraaf, Financieel Dagblad, RTL Nieuws...een gekkenhuis’

De voorgaande drie edities had Het Hooihuis al enige aandacht gegenereerd door het winnen van de Publieksprijs, maar dat was nog niets in vergelijking met de belangstelling vanuit de media dit jaar. ‘Het was een gekkenhuis’, zegt hij, maar hij had het er graag voor over. ‘Het is prachtig als je de waardering krijgt voor wat we hier aan het doen zijn’, zegt Bakker.

Inschrijven voor de Terras Top 100 kan hier

Door €3 miljoen-grens dankzij Terras Top 100

Door alle aandacht wist ook het publiek massaal Het Hooihuis te vinden. Na het winnen van de Terras Top 100 op 4 juli zat zijn terras, geholpHet Hooihuisen door een prachtige nazomer, tot en met de eerste week van september ’s middags en ’s avonds stampvol. ‘Als we hiernaast nog een Hooihuis hadden neergezet, hadden we die op sommige dagen ook goed kunnen vullen. Zoveel mensen moesten we doorsturen, echt ongekend’, zegt Bakker.

Kijktip: video-interview met Koen en Lisette Bakker over winst

'Op sommige dagen konden we Het Hooihuis twee keer vullen, zoveel mensen moesten we doorsturen'

‘Mensen die je nog niet kennen, komen er op af, ook van verder weg. En mensen die je al wel kennen, komen een keer extra.’ Het legde Bakker geen windeieren. Brak hij in 2015 op Tweede Kerstdag door de magische omzetgrens van €3 miljoen heen, geholpen door de winst van de Terras Top 100 was dat afgelopen jaar al in november het geval. Over het hele jaar kwam hij uit op een omzet van €3,3 miljoen.

Het hele verhaal van Koen en Lisette Bakker en Het Hooihuis lezen?
Download het complete artikel hier gratis

Inschrijven voor de Terras Bootcamp kan hier