Eerste impressie interieur Escobar: restaurant van medewerkers Ron Blaauw

Eerste impressie interieur Escobar: restaurant van medewerkers Ron Blaauw

'Onze top secret interieurplannen hadden eigenlijk een verrassing moeten blijven tot de opening. Maar goed, zoiets gaat het dus worden', melden Willem Alberts (35) en Roderick Kunst (29) op social media over hun restaurant genaamd Escobar.

Willem Alberts (35) en Roderick Kunst (29), twee medewerkers van Ron Blaauw starten Escobar, een Spaans restaurant in het voormalige muziekpodium De Badcuyp in Amsterdam. Topkok en ondernemer Ron Blaauw gaat zich als culinair adviseur verbinden aan het restaurant. Alberts en Kunst gaan half april het restaurant openen aan de Eerste Sweelinckstraat 10. Een deel van de investering wordt via crowdfunding gerealiseerd.

Ron Blaauw nauw betrokken

Kunst wordt de restaurantmanager in Escobar. Alberts zal achter de schermen het zakelijke aspect voor zijn rekening nemen. ‘Ron Blaauw wordt er verantwoordelijk voor de menukaart, de training van de koks en zal bij vergaderingen aanwezig zijn. Hij is er heel nauw bij betrokken’, aldus Alberts.

Escobar

De afgelopen twee jaar zijn de initiatiefnemers achter de schermen druk bezig geweest met Escobar, geïnspireerd op de Spaanse bodega’s. Het keukenteam zal bestaan uit een aantal Spaanse koks. Wie de chef-kok wordt, is nog niet bekend. Op de menukaart: grote, maar ook kleine gerechten voor bij de borrel. ‘Alles met een Spaanse touch’, aldus de initiatiefnemers. Gasten kunnen voor zowel lunch, diner, een kopje koffie en een borrel terecht bij Escobar.

King Kongs

King Kongs tekende voor het interieurontwerp van het restaurant dat meer dan 100 couverts telt. ‘Het krijgt die warme Spaanse mediterrane sfeer. Een hippe zaak, waar we vooral willen scoren op het eten en waar het ook na 22.00 uur nog leuk moet zijn om een drankje te doen’, aldus Kunst.

King Kongs is ook verantwoordelijk voor het interieur van restaurant Aprazível in Eindhoven, Frietboutique in Rotterdam en restaurant Ayla.

Binnenkijken bij Ayla en Aprazível

Met een mediterraanse kaart voor shared dining, bijzondere aperitivo’s en alle dagen van de week open wordt Ayla de hotspot in Rotterdam. Bekijk hier de foto's.

Ruud Haans en Nicole Faasse openden begin maart restaurant Aprazível in Eindhoven. Het restaurant loopt over van een nieuwbouwpand naar een monumentaal koetshuis uit 1894. ‘Het geheel ademt een mengeling van de Spaanse en Portugese sfeer met een robuust en no-nonsense interieur. Veel oud hout, staal, messing en opvallende turquoise wandtegels.’ Bekijk hier de foto's.