Sam Schelfaut nieuwe maître van Restaurant De Zwaan

Sam Schelfaut nieuwe maître van Restaurant De Zwaan

Sam Schelfaut is de nieuwe maître van sterrestaurant De Zwaan in Etten-Leur. Schelfaut volgt Willem-Jan Klomp op die in mei 2017 na negen jaar vertrok bij De Zwaan en nu werkzaam is bij Noble in Den Bosch.

Willem-Jan Klomp werkt nu voor Edwin Kats bij Noble in Den Bosch. Tevens een restaurant dat in bezit is van een Michelinster. Hij werkte negen jaar voor Roland Peijnenburg, eigenaar van De Zwaan en Bistro het Lelijke Eendje. Klomp werkte eerder al bij de voorganger van Noble, Chalet Royal in Den Bosch. Sam Schelfaut is begin juni begonnen in Etten-Leur. Sam Schelfaut Maitre sterrestauant de zwaan

Roland Peijnenburg: ‘Sam Schelfaut heeft jarenlange ervaring opgedaan in het vak, van bruine kroeg tot toprestaurant. Hij heeft zijn wijn-spijs skills van Peter Klosse geleerd. Schelfaut is bijzonder gelukkig met onze uitgebreide wijnkelder en heeft zelf ook veel nieuwe ideeën.

Voor zijn komst naar De Zwaan werkte Sam Schelfaut bijna vier jaar als maître-sommelier voor By Pascal in Oosterhout, daarvoor was hij gastheer/sommelier bij Restaurant ’t Jagthuijs in Ulvenhout.

Jubileum De Zwaan Etten-Leur

Restaurant De Zwaan bestaat dit jaar 60 jaar. Om dit te vieren biedt Roland Peijnenburg door de week voor 60 euro een driegangendiner aan. 'We hebben 60 jaar kwaliteit uit de kast gehaald om de meest spectaculaire innovaties van het moment ter tafel te toveren,' prijst de ondernemer zijn actie aan.

>> Transfers uit de Restaurant-wereld

>> Transfers uit de Hotel-wereld