Michiel van der Eerde opent restaurant ZUID

Michiel van der Eerde opent restaurant ZUID
by-Jaap-Beyleveld

Naast het 'Moving Circus' Baut en fine-dining hotspot C heeft Michiel van der Eerde een derde restaurant in Amsterdam geopend. De chef gaat dit keer voor een combinatie van modern en klassiek, in zowel het interieur als op de kaart.

'Zuid is al 25 jaar mijn thuis en hoewel ik er niet ben opgegroeid ligt er ook een stukje van mijn jeugd. Zo is het pand waar ik in woon nog door mijn overgrootvader gebouwd. Veel familie woonde in de wijk dus ik kwam hier vaak en ik wilde ook altijd terug. In dit pand aan de Stadionweg zat vroeger de Nightshop, een delicatessen bar. Het beeld van die toonbank gevuld met dingen als kievitseieren, vijf verschillende soort zalm en sorbetijs geserveerd in een sinaasappelschil is één van mijn eerste duidelijke herinnering aan eten. Dat ik achter de gevel van die mooie oude Nightshop, restaurant ZUID mag openen voelt heel bijzonder', aldus Michiel van der Eerde.

Lees meer over pop-up pionier Michiel van der Eerde

Kaart met klassieke en vernieuwende gerechten

Een kaart met klassieke- en vernieuwende aspecten. Herkenbare gerechten als het kippetje, steak of schol met risotto. Maar ook ceviche. Een gezellig terras, rumoerige bar en uitgebreide borrelhappen selectie. Geen groot massa-gevoel, wel voor elk wat wils met veel fijne zithoeken van romantisch tafeltje voor twee tot barkruk. Het uitgebreide aanbod, van ontbijt tot borrel, van hoofdgerecht tot culinair 4-gangen menu, maakt dat ZUID toegankelijk. Het ademt de sfeer van een gezellige huiskamer. En dat is precies de bedoeling van Van der Eerde.

Michiel van der Eerde: 'ZUID is mijn thuishaven'

'Net als Baut en C is ook ZUID gebouwd op de kernwaarden; service, kwaliteit en snelheid. Maar Amsterdam Zuid is echt mijn thuishaven en hier ligt een stukje van mijn jeugd. Oude en nieuwe elementen samen, gaan hier de gastvrijheid creëren die je bij mijn huiskamer mag verwachten. De combinatie van modern en klassiek, in zowel het interieur als op de kaart maakt ZUID geschikt voor de variatie aan mensen die hier wonen. ZUID is de hele dag open. Ochtend, middag, borrel én avond. Van kip tot Ceviche. Van koffie tot champagne', aldus Michiel.