Utrecht krijgt eerste TGI Fridays van Nederland

Utrecht krijgt eerste TGI Fridays van Nederland

Utrecht krijgt in februari 2018 de eerste vestiging van TGI Fridays van Nederland. Het eerste filiaal van het grillrestaurant komt in het vernieuwde winkelcentrum Hoog Catharijne. Een eerdere poging om in Nederland te starten met een vestiging in Rotterdam mislukte twintig jaar geleden.

In september 2016 werd al bekendgemaakt dat TGI Fridays naar Nederland zou komen, een locatie was echter niet niet gecommuniceerd. De naam van het restaurant staat voor Thank Goodness It's Friday.

De Amerikaanse franchiseketen van bar en grillrestaurants sloot vorig jaar een overeenkomst met Beijk Catering voor de uitrol van het casual dining-concept in Nederland. De ambitie is om binnen 10 jaar 15 restaurants te hebben op A1-locaties in alle grote steden.

Destijds werd de wens uitgesproken de eerste TGI Fridays van Nederland in oktober van dit jaar operationeel te hebben. Dat wordt februari 2018.

TGI Fridays combineert een grillrestaurant met een (cocktail)bar. Binnen het menu ligt de nadruk op kwaliteitsburgers, –steaks en -ribs. Daarnaast biedt het concept ook pasta’s, salades en ‘eten om te delen’, zoals nacho’s en pizza-slices. De formule is inmiddels in zestig landen uitgerold en heeft meer dan 74.000 medewerkers verdeeld over 900 restaurants.

TGI Fridays in Moskou
TGI Fridays in Moskou

TGI Fridays: typisch Amerikaans

Jean Baudrand, Vice President International Franchise Development, zei vorig jaar verheugd te zijn over de toetreding tot de Nederlandse markt: ‘Het was al enige tijd onze ambitie om hier een vestiging te openen. We zochten een partij met ervaring met casual dining en ervaring in het opbouwen van een merk, in Beijk Catering hebben we die gevonden. Samen geven we nu vorm en inhoud aan de opening van de eerste zaak in Nederland.’

Volgens Baudrand is er geen concept in Nederland dat te vergelijken is met TGI Fridays. ‘We zijn dan ook zeer enthousiast om Nederland kennis te laten maken met onze unieke en typische Amerikaanse stijl van casual dining. De sfeer in onze restaurants is ongedwongen; niets moet, maar er kan veel.’

15 vestigingen TGI Fridays Nederland

Directeur Fokko van der Velde van Beijk Catering vertelde dat een lang gekoesterde wens van hem uitkomt. ‘Ik kende de formule al jaren, ben er echt fan van.’ Hij denkt aan 15 vestigingen op A1 locaties met een vloeroppervlak van minimaal 500 vierkante meter.

>> De formule Taco Bell ging in april 2017 van start in Eindhoven

>> Ook Dunkin' Donuts kwam in 2017 terug op Nederlandse bodem.