Bierbrouwerij Lindeboom medeaandeelhouder bij De Prael

Bierbrouwerij Lindeboom medeaandeelhouder bij De Prael

De Limburgse bierbrouwerij Lindeboom wordt medeaandeelhouder van de Amsterdamse brouwerij De Prael. De laatstgenoemde brouwt al langer bier bij Lindeboom. Nu is echter ook gekozen voor een participatie door Lindeboom in De Prael.

Beide brouwers brouwen reeds Prael-bier bij bierbrouwerij Lindeboom. De eerste samenwerking startte op het moment dat de brouwcapaciteit van De Prael niet toereikend bleek voor de vraag. Nu is naast een langjarige samenwerkingsovereenkomst gekozen voor een participatie van Lindeboom in De Prael. Volgens De Prael maakt dit haar als sociale onderneming robuuster en steviger. Ook kan er verder gekeken worden naar nieuwe vestigingen, ook buiten Amsterdam.

Sociale doelstellingen

Arno Kooij, mede-oprichter van De Prael is content. 'Lindeboom Bierbrouwerij biedt ons de kans om onze marktpositie te verbeteren. En voor ons is het de ideale partner. Niet in de laatste plaats door de keuze voor een positieve benadering van onze sociale doelstelling. Ook zij betrekken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in het proces van de brouwerij.' Algemeen directeur Lindeboom Paul Joosten spreekt met eenzelfde enthousiasme. 'Dit initiatief past binnen het sociale karakter van Lindeboom. Hier komen mensen en bijzondere bieren bij elkaar. Deze samenwerking geeft Lindeboom de mogelijkheid om bierliefhebbers meer diversiteit te bieden. Een prima vooruitzicht.'

Lindeboom en De Prael

Lindeboom Bierbrouwerij is een zelfstandige familiebrouwerij en één van de kleine van de grote bierbrouwerijen van Nederland. Brouwerij De Prael is een van de grote van de kleine brouwerijen en sinds 2001 brouwer van

Mede-oprichter Fer Kok van brouwerij Prael
Mede-oprichter Fer Kok van brouwerij Prael
(c) Fotobureau Dijkstra)

speciaalbieren. Brouwerij de Prael is nadrukkelijk een sociale onderneming. In de brouwerij van Prael zijn mensen werkzaam met een beperking tot de arbeidsmarkt. Bij De Prael, die twee brouwerijen met proeflokaal telt, een op de Oudezijds en een in de Houthavens, werken in totaal 135 mensen.