Café De Koning opende in 2014 pas haar deuren onder de huidige eigenaren; Daan Touw en Remco de Boer. In 2016 debuteerde de Alkmaarse onderneming in de Café Top 100 op plek 13. En nu zet het die ongekende opmars door met een 3e plek.
Horeca op topniveau
De jury kan simpelweg niet om deze zaak heen. Hier staat een onderneming die sinds de opening met een ongekende sneltreinvaart de weg naar boven ingezet heeft. Touw voor de schermen, De Boer erachter. van lunch tot diner en stappen tot aan de klinkende cijfers die we in de boeken zien. Dit is horeca op topniveau Maar naast de ondernemers, is er dus het team van medewerkers dat De Koning maakt tot wat het is.
Lees hier de reportage die Misset Horeca eerder dit jaar maakte bij De Koning in Alkmaar
Café De Koning heeft topteam
Zij zorgen voor een meer dan laaiend enthousiast juryrapport. Bij binnenkomst wordt ons jurylid direct, hartelijk en warm welkom geheten. Ook goed, meteen vragen of hij iets wil eten. En zoals het

een goede jurering betaamt, gaat ons jurylid het gesprek aan, mede om de kennis te testen en de gastvrijheid onder de loep te nemen. Het rapport: ‘Fantastisch! Een dialoog met veel kennis van zaken. En hoe er adviserend wordt verkocht; top!’
Er is werkelijk geen facet bij De Koning waar ons jurylid niet de loftrompet over blaast. ‘Het eten en drinken zijn op een hoog niveau en worden snel, efficient en kundig uitgeserveerd. Een bezoek aan De Koning is een feest, hier kom je terug. En het mooie is: ze zijn hier niet afhankelijk van één persoon, maar beschikken over een klasse team.’