Pillows Zwolle heropent als Pillows Grand Hotel Ter Borch

Pillows Zwolle heropent als Pillows Grand Hotel Ter Borch

International Hotel Management Group (IHMG) heropent 6 november Pillows Zwolle als Pillows Grand Hotel Ter Borch. Het is het tweede 'Pillows nieuwe stijl' hotel dat IHMG in Nederland opent, na Pillows Anna van den Vondel in Amsterdam.

Het hotel in Zwolle was in de maanden juli tot en met oktober gesloten voor een grondige verbouwing aan het in- en exterieur van het monumentale pand. Daarbij werden onder meer aan voor- en zijkant serres gebouwd om van Pillows Zwolle Pillows Grand Hotel Ter Borch te maken.

Pillows Grand Hotel Ter Borch dankt haar naam aan de in de 17e eeuw in Zwolle geboren kunstschilder Gerard Ter Borch.

Coperto Restobar

Het hotel herbergt 41 kamers, spafaciliteiten met exclusief te reserveren sauna’s en fitnessruimte, een living met openhaard en in de serre ‘domestic kitchen’ Coperto Restobar, waar chef-kok Remco Jansen volgens het principe All day dining de scepter zwaait en gasten 24/7 kleine gerechten kunnen bestellen.

'Onze ambitie is dat iedere gast zich thuis voelt in onze Living, sauna fitness of op het grote terras aan de voorzijde van het hotel. Daarbij openen we in onze serre Coperto Restobar, waar hotelgasten en passanten terecht kunnen voor hoogstaande gerechten en een perfect glas wijn. Coperto is tevens de plek waar dagelijks het ontbijt vers wordt bereid en uitgeserveerd', zegt Julia Vijftigschild, hotelmanager van Pillows Grand Hotel Ter Borch.

Pillows Grand Hotel Ter Borch

'Vanaf het moment dat we met de ontwikkeling van Pillows Grand Hotel Ter Borch en Coperto Restobar begonnen, hebben we een persoonlijke, stijlvolle, maar tegelijkertijd ongedwongen en charmante sfeer als uitgangspunt genomen', zegt Rogier Braakman, managing director van International Hotel Management Group waar het merk Pillows onder valt. 

Inchecken bij de receptie is niet nodig bij Pillows Grand Hotel Ter Borch. In plaats daarvan kunnen gasten in de living plaatsnemen, waar hosts met hen de reservering en wensen van de gast doornemen.

De kamers zijn allemaal minimaal 28 vierkante meter groot en van alle moderne faciliteiten voorzien, waaronder een Nespresso-apparaat, een bluetooth geluidssysteem, linnengoed van Egyptisch katoen en een inloopdouche.

Pillows-label

IHMG wil met Pillows Hotels een collectie van luxe boutique hotels in monumentale en bijzondere panden creËren, waar het uitgangspunt is om gasten te verrassen en te inspireren. Pillows Grand Hotel Ter Borch in Zwolle is het derde te openen hotel van het nieuwe Pillows-label van IHMG.

Pillows Anna van den Vondel Amsterdam opende als eerste hotel in januari 2017, in september opende Pillows Grand Hotel Place Rouppe in Brussel. In 2018 worden tevens hotels in Deventer en Gent verwacht. IHMG wil daarnaast de komende jaren nog meer nieuwe Pillows Hotels openen op andere locaties in Nederland en in andere Europese landen.