Heerlijk.nl: nieuwe all-in actie met sterrenrestaurants

Heerlijk.nl: nieuwe all-in actie met sterrenrestaurants

Heerlijk.nl start onder de noemer Heerlijk Star-edition met een all-inclusieve actieperiode bij sterrenrestaurants. De gehele maand februari bieden deelnemende restaurants (bijvoorbeeld Parkheuvel, De Kromme Watergang, 't Nonnetje) een all-in vijf gangen diner en/of lunch aan voor 100 euro. Tweesterrenzaken vragen hiervoor 135 euro.

Heerlijk denkt zo'n 25.000 couverts weg te zetten tijdens de all-in actie  in de gehele maand februari. Over de commissie van Heerlijk die restaurants betalen wil Arthur Bassant van het platform geen uitspraken doen tegenover Misset Horeca.

Arthur Bassant van Heerlijk.nl is van mening dat de populariteit van all-inclusive concepten toeneemt onder het publiek. ‘Uit kwantitatief onderzoek onder de gebruikers van onze website blijkt dat 69,7% de voorkeur geeft aan een all-in prijs bij bezoek aan een sterrenrestaurant,’ motiveert Bassant de start van de nieuwe actieperiode voor Heerlijk. ‘Vakanties, sushi en fitness: steeds vaker kies je voor een all-in prijs.’

Bij de vijf gangen zit een aperitief, vijf gangen menu met bijpassende wijnen, water en koffie/thee met friandises.

Aan de actie nemen alleen restaurants deel die zijn onderscheiden met een of meer Michelinsterren. Zij serveren allemaal een all-in vijfgangenmenu. Bij restaurants met één Michelinster kost het menu € 100,-. Bij restaurants met twee Michelinsterren komt daar € 35,- bovenop. Heerlijk.nl

Alleen de lunch open voor de all-in actie

Sommige deelnemers doen alleen mee met de lunch. Dit zijn bijvoorbeeld Vista in Willemstad, Aan de Poel in Amstelveen, Wiesen in Eindhoven, Perceel in Capelle aan den IJssel en Ratatouille Food & Wine in Haarlem. Er zijn ook restaurants die geen lunch aanbieden. Andere restaurants houden de zaterdagen buiten deze actie. Dit doet bijvoorbeeld Parkheuvel in Rotterdam.

‘In onze verkoopcijfers zien we de laatste jaren all-in aanbiedingen enorm in populariteit winnen’, zegt Arthur Bassant, oprichter van Heerlijk.nl. Zowel de consument als restaurateur weet van tevoren waar zij aan toe zijn. Geen verrassingen bij de factuur, meer ruimte om te genieten.’

>> Meer lezen over actieweken

Reactie Erik van Loo op de all-in actie

‘Dit nieuwe concept spreekt mij aan’, zegt Erik van Loo van deelnemer Parkheuvel in Rotterdam. ‘Je kunt de gast een totaalbeleving bieden met een compleet vijfgangendiner, volledig in balans met de speciaal geselecteerde bijpassende wijnen.’ Heerlijk.nl

35 deelnemers

In totaal nemen 35 Michelinsterren-restaurants in het hele land deel aan de Heerlijk Star-edition. Consumenten kunnen onder meer terecht bij ‘t Nonnetje** (Harderwijk), Koriander* (Drachten), Fred** (Rotterdam), Aan de Poel** (Amstelveen), Niven* (Rijswijk), Cucina del Mondo* (Heerlen) en De Kromme Watergang** (Hoofdplaat).

Onder de deelnemers is ook Rik Jansma van Basiliek in Harderwijk. Hij biedt zijn gasten het hele jaar door zelf al een all-in arrangement aan. Hij serveert een Ontmoet JRE menu van vijf gangen voor een all-in prijs van 125 euro. 

Dining City

Voor Heerlijk.nl is deze all-in actieweek voor sterzaken een primeur. Dining City organiseerde eerder al de all-in actie Restaurant Festival. Aan deze actie deden ook regelmatig sterzaken mee; exclusiviteit voor sterzaken ontbrak echter.

Heerlijk.nl Star-edition reserveren

De Heerlijk Star-edition loopt van 1 tot en met 28 februari 2018. Reserveren bij een van de deelnemende restaurants kan vanaf 17 januari via www.heerlijk.nl/staredition.