Horecabeurs Goes organiseert cooking battles met zeeuwse producten

Horecabeurs Goes organiseert cooking battles met zeeuwse producten

Op maandag 5 maart en dinsdag 6 maart vindt in de Zeelandhallen in Goes Horecabeurs Goes plaats. Het samenwerkingsverband tussen bedrijven en het vmbo en mbo horecaonderwijs in Zeeland, Food Lab Zeeland, organiseert op beide dagen horecavakwedstrijden voor professionals en mbo- studenten.

Horecabeurs Goes wil horecabedrijven, koks en de aankomende koks een beeld geven van, interesseren voor én stimuleren om te werken met Zeeuwse producten en noviteiten. Om deze reden is de horecabeurs Zeeland aangevuld met 'cooking battles'.

Professionals gaan de strijd aan in de cooking battles om de Zeeuwse Mossel Trofee, leerlingen van het mbo strijden om de Zilte Bokaal. ‘Het is een wedstrijd op culinair niveau. Een uitdaging voor de leermeesters en enorm leerzaam voor de leerlingen. Continuïteit is voor zo’n competitie van belang,’ aldus de organisatie.

In een gastronomische wedstrijd nemen leerlingen van het mbo, en leermeester - leerling het tegen elkaar op. Op de maandag strijden 8 teams leermeesters- leerlingen tegen elkaar om de Zeeuwse Mossel Trofee en dinsdag 6 Maart strijden 8 mbo-scholen tegen elkaar om de Zilte Bokaal. Vorig jaar ging de Zilte Bokaal naar Roc Amsterdam.

Vaktechnische kooktechnieken

Voor de deelnemers ligt de nadruk op de vaktechnische kooktechnieken, samenwerking leermeester en leerling, creativiteit, hygiëne, presentatie en smaak. Deelnemers worden door de vakjury beoordeeld aan de hand van vaste criteria, waarvan sommige per handeling of per gang zullen worden beoordeeld, terwijl andere punten worden beoordeeld met inachtneming van de prestaties over de gehele wedstrijddag.

Hoogwaardige jury

Diverse ervaren professionals vormen ook dit jaar de vakjury van de Cooking Battles. Zij beoordelen de kunsten van zowel leermeesters & leerlingen als mbo-studenten. Gastvrouw van het jaar 2018, Claudia Brevet van Inter Scaldes***, Blanche Vinke van De Kromme Watergang** en Bibi Kuyp van Elea beoordelen het gastheerschap. Takis Panagakis, eveneens van Elea jureert samen met Jeffery Laarberg van Inter Scaldes*** en finalist van S. Pellegrino Young Chef in Milaan, de koks en hun gerechten. De Cooking Battles worden georganiseerd door FoodLab Zeeland.