Soenil Bahadoer en Pascal Jalhay koken bij Zout & Citroen

Soenil Bahadoer en Pascal Jalhay koken bij Zout & Citroen

Restaurant Zout & Citroen in Oosterhout organiseert zondag 29 april When east meets west. Tweesterrenchef Soenil Bahadoer en voormalig tweesterrenchef Pascal Jalhay duiken samen met Bram Helleman van Zout & Citroen de keuken in om een negengangendiner te bereiden waar de klassieke Franse keuken en de krachtige oosterse keuken elkaar ontmoeten.

Soenil Bahadoer van De Lindehof** in Nuenen staat bekend om zijn spicy keuken waarin Franse verfijning samengaat met de kruiden en specerijen uit Bahadoers Surinaams-Hindoestaanse cultuur. Pascal Jalhay van Bougainville te Amsterdam was destijds de jongste tweesterrenchef van Nederland én de leermeester van Helleman. Met zijn Indonesische roots combineert hij oosterse smaken met de Franse keuken.

Lees ook: Zout & Citroen debuteert in Lekker2018: 'Ongekend!'

Vier gangen met big bottle wijnen

Samen met Bram Helleman van Zout & Citroen serveren de topchefs tijdens dit evenement een achtgangenmenu. Vier van deze gangen worden speciaal gemaakt bij de big bottle wijnen, waaronder een champagne, rioja en een zoete Oostenrijkse dessertwijn die speciaal voor dit diner op groot formaat wordt gebotteld.

'Soenil Bahadoer is grote inspiratiebron'

Soenil Bahadoer 2 Michellin Sterren LindehofBram Helleman: 'Pascal heeft mij geleerd om altijd voor het beste resultaat te gaan zonder concessies en dat de gast altijd voorop staat, no mather what. Mede dankzij hem staan wij waar we nu staan met Zout & Citroen. Ook Soenil is voor mij een grote inspiratiebron, met name op het gebied van het gebruik van de fantastische oosterse kruiden en specerijen. Ik kijk er enorm naar uit met deze twee iconen aan de slag te gaan in ons restaurant.'

Kaarten voor When east meets west kosten €190 p.p. (8 gangen incl. bijpassende wijnen, koffie, friandises en tafelwater).