nieuws

Bram Helleman, Zout&Citroen: Euforisch met Bib Gourmand 2014

Restaurant

Bram Helleman en Patricia de Groot, chef en gastvrouw bij Restaurant Zout&Citroen in Oosterhout verkeren in een euforische stemming. Michelin kent Zout&Citroen een Bib Gourmand toe in haar gids voor 2014.

Bram Helleman, Zout&Citroen: Euforisch met Bib Gourmand 2014

‘Vanochtend kreeg ik een tweetje van een collega met daarin felicitaties. We geloofden het eerst niet, maar dan blijkt het toch waar. We zijn pas in 2011 gestart met Zout&Citroen en dan is dit een heel mooie erkenning. Bram Helleman werkte onder meer onder Pascal Jalhay bij Vermeer. Ook werkte hij bij Linnen in Oisterwijk.

In 2011 is hij samen met partner Patricia de Groot gestart met Zout&Citroen. ‘Wij zijn niet de eigenaren van de zaak, maar wel operationeel verantwoordelijk,’ zegt Helleman. Hij is trots op zijn keuken. ‘Mooi voorgasten. Maar omdat we in een statig pand zitten, komen we wat duur over voor de buitenwereld; voor gasten die ons nog niet kennen. Daarom zijn we destijds gestart met een ‘instap-menu’. Dit is een drie gangen keuzemenu voor 32,50 euro. De kaart wisselt elke twee maanden.’

Helleman werd volledig verrast door het nieuws. ‘We stonden al in de gids met een vermelding. Dus ja, dan krijg je elk jaar dat standaard e-mailtje waarin wordt gevraagd je gegevens te controleren. Daar heb ik niets bij gedacht. Echt niet. Echt een super leuke verrassing. We hebben direct alle betrokkenen gebeld en het goede nieuws met elkaar gedeeld.’ We gaan dit zeker vieren.Hoe? Dat weet ik nog niet precies.’

Reageer op dit artikel