Gijs Verbeek van Central Park by Ron Blaauw naar De Hotels van Oranje

Gijs Verbeek van Central Park by Ron Blaauw naar De Hotels van Oranje

De Hotels van Oranje, heeft twee nieuwe leidinggevenden. Gijs Verbeek is aangetreden als nieuwe chef-kok bij Restaurant Dutch! en Grand Café 't Elfde Gebod in Noordwijk.

Gijs Verbeek is afkomstig van het voormalige Michelinrestaurant Savelberg, waar hij vijf jaar kok was. De afgelopen vier jaar werkte Gijs Verbeek samen met topchef Ron Blaauw, die als huisadviseur verbonden is bij Central Park.

Over Gijs Verbeek

Gijs Verbeek doorliep met succes alle koksopleidingen en sloot deze af met de Sterklas, de hoogste culinaire opleiding in Nederland die in samenwerking met SVH Meesterkoks wordt gegeven. Voor zijn werk als kok bij Savelberg en Central Park was hij werkzaam bij voormalig tweesterrenrestaurant De Zwethheul in Schipluiden, Hotel Okura in Amsterdam en het door Michelin met twee sterren bekroonde restaurant De Treeswijkhoeve in Waalre.

Over Friso Bouwmeester

Friso Bouwmeester heeft ervaring in leidinggevende functies in meerdere Restaurants van Oranje. Hij heeft zijn sporen verdiend onder andere bij Grand Café ’t Elfde Gebod en in Restaurant Dutch! Bij de laatste maakt hij nu de overstap van assistent restaurant manager naar restaurant manager.

Doelstelling: vermelding in de gidsen

Naast lekker en herkenbaar koken is erkenning een doelstelling van beide leidinggevenden. Dit door bewust te gaan werken aan vermelding in de belangrijkste culinaire gidsen zoals Michelin, Lekker en GaultMillau.

Jaap Liethof, algemeen directeur van de Hotels van Oranje is verguld met de komst van de nieuwe chef-kok Gijs Verbeek en het duo dat hij met Friso Bouwmeester gaat vormen. 'Beiden zijn met hun kwaliteiten in staat om Restaurant Dutch! nog beter op de kaart te zetten en in het verlengde daarvan een waardevolle bijdrage te leveren aan de kwalitatieve variëteit die de Hotels van Oranje te bieden hebben.'

De Hotels van Oranje

Onder De Hotels van Oranje vallen het vijfsterren Hotel van Oranje, Autograph Collection met Restaurant Oriento, Steakhouse De Harmonie, Beauty Oranje en Aqua Sauna Oranje; het viersterren Beach Hotel, World Hotels Collection met Restaurant Dutch! en Grand Café ’t Elfde Gebod, en Beachclub O..