De Vierbannen in Ouwerkerk gesloten 'vanwege personeelstekort'

De Vierbannen in Ouwerkerk gesloten 'vanwege personeelstekort'

Restaurant De Vierbannen in Ouwerkerk heeft de deuren gesloten vanwege het personeelstekort, zo meldt de eigenaar. Er wordt gezocht naar een andere invulling van het pand.

'Door krapte op de arbeidsmarkt, is het steeds lastiger de kwaliteit en kernwaarden waarvoor een restaurant staat, te waarborgen. Voor de eigenaar van Brasserie en Restaurant 'De Vierbannen' is dit een reden voor het besluit de deuren te sluiten, in afwachting van een nieuwe invulling voor deze locatie', zo staat op de website van het restaurant.

Over De Vierbannen

In een door de omgeving geïnspireerd pand trok De Vierbannen nationaal en internationaal de aandacht. Het restaurant had noteringen in de culinaire gidsen Lekker en GaultMillau en kreeg aandacht in de televisieserie Menu van Oranje.

Personeel

De eigenaar laat via de website weten dat zij alle gasten die De Vierbannen afgelopen jaren heeft mogen verwelkomen, heel hartelijk bedankt. Evenals het personeel, dat door de jaren heen het bedrijf met hart en ziel op de kaart hebben gezet.

Wouter Kik

Chef-kok Wouter Kik verliet in 2017 De Vierbannen in Ouwerkerk. Hij had er 5,5 jaar aan het roer gestaan. ‘We hadden een verschil van visie, maar gaan als vrienden uit elkaar’, vertelde hij destijds aan Misset Horeca. ‘De Vierbannen wilde een laagdrempeliger concept dat breder toegankelijk was. 'Voor het bedrijf is dat goed. En voor mij is het ook goed dat ik dan ik wegga', zei Wouter Kik daarover. 'Ik geloof voor mezelf in topgastronomie. Dat is waar ik naar toe wil.'. De Vierbannen ging op een iets ander niveau, toegankelijker koken. Het restaurant De Vierbannen boven werd brasserie, net als beneden. Kik ging aan de slag als kok bij De Kromme Watergang, het restaurant dat is bekroond met twee Michelinsterren in het Zeeuwse Hoofdplaat.

Wouter Kik