Koen Bakker als eerste SVH Meesterhorecaondernemer geïnaugureerd

Koen Bakker als eerste SVH Meesterhorecaondernemer geïnaugureerd

Koen Bakker, eigenaar van Het Hooihuis in Roosendaal, is maandag 17 september 2018 geïnaugureerd tot eerste SVH Meesterhorecaondernemer. De inauguratie vond plaats op de beursvloer van Gastvrij Rotterdam in het bijzijn van familie, vrienden en medewerkers.

Koen Bakker en echtgenoot Lisette runnen samen Het Hooihuis in Roosendaal. Bakker is de eerste ondernemer die het zware traject dat voorafgaat aan de titel Meesterhorecaondernemer succesvol heeft doorlopen. Lisette Bakker uit haar trots tegenover Misset Horeca. ‘We doen het wel samen, maar Koen is toch echt de kapitein. Hij heeft hier keihard voor gewerkt. Hij begon zijn carrière als jongen in de bediening en is opgeklommen tot ondernemer. En met deze titel wil hij een voorbeeld zijn voor anderen.’ Koen praat over een leerzaam traject, dat hij omschrijft als ‘best pittig.’ Koen Bakker won met het Hooihuis in 2016 de Terras Top 100 van Misset Horeca. 

De Meesterhorecaondernemer is een initiatief van SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) en KHN (Koninklijke Horeca Nederland).

De feestelijke inauguratie vond plaats tijdens de officiële opening van de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. Ricardo Eshuis, directeur SVH: ‘We hebben succesvolle ondernemers nodig om de branche verder te professionaliseren. Zij dragen bij aan een goed werknemersklimaat waarin medewerkers kunnen groeien door hen erspectief te bieden.’

Robèr Willemsen, voorzitter van KHN valt zijn mede-initiatiefnemer bij: ‘Deze titel is van groot belang en zorgt voor iconen in onze snelgroeiende branche. Iconen als Koen Bakker die uitdragen wat goed ondernemerschap en goed werkgeverschap in onze branche is. Koen verdient deze titel echt; hij is wat mij betreft een inspiratie voor andere horecaondernemers!’

Drievoudig SVH Meester Paul van Oers van Hotel Management School laat weten dat de jury twee dagen bij het Hooihuis is geweest. ‘Op dag één hebben we hr en finance doorgelicht. Op dag twee marketing en sales. Daarnaast hebben er vier mistery visits afgelegd en twee klachten gedeponeerd, anoniem natuurlijk.

De proef die Van Oers samen met ondernemers Hajé de Jager en Robèr Willemsen en Ricardo Eshuis en Hanneke Westland (Secretaris SVH Meestertitels SVH) afnam, beschouwde hij als een zeer verdiende kroon op het werk van Bakker.

Meesterhorecaondernemer

De titel van SVH Meesterhorecaondernemer is voor SVH en KHN een manier om excellent ondernemerschap zichtbaar te maken en om kwaliteit leveren te stimuleren. De Meester heeft een voorbeeldfunctie naar medewerkers en andere ondernemers en biedt een wenkend perspectief voor jongeren. Ontwikkelen van anderen is belangrijk, als een ondernemer wil groeien dan zijn er meerdere medewerkers in het bedrijf nodig die zich verantwoordelijk voelen. Willen groeien is een voorwaarde voor excellentie. Een excellente ondernemer heeft ook een verantwoordelijkheid naar de (mogelijk) jonge instroom, dat is goed voor de toekomst en goed voor de maatschappij.


>> Abonnee worden van Misset Horeca?