Maître-sommelier Janine Kinderman van &Moshik naar restaurant De Zeeuw

Maître-sommelier Janine Kinderman van &Moshik naar restaurant De Zeeuw

Maître-sommelier Janine Kinderman vertrekt na drie jaar bij tweesterrenrestaurant &Moshik in Amsterdam. Ze gaat per 1 november aan de slag als maître-sommelier bij restaurant De Zeeuw in Haarlem, het restaurant van haar partner en chef-kok Jeroen de Zeeuw.

'Ik heb de afgelopen drie jaar met veel plezier bij &Moshik gewerkt en heb zowel zakelijk als persoonlijk veel geleerd. We hebben de afgelopen jaren mooie momenten beleefd en
gecreëerd, waaronder de verbouwing van het restaurant, de naamsverandering, het behoud van twee Michelinsterren en onze puntenstijging in GaultMillau. Ik heb mijn creativiteit ten volste kunnen benutten en ben dankbaar dat ik hier de ruimte voor heb gekregen. Vertrouwen is erg belangrijk in dit vak. Ik ben dan ook ontzettend trots op het team en wat we samen bereikt en
neergezet hebben. Graag wil ik mijn warme band met Moshik benadrukken, hij inspireert op vele manieren en we zijn zeer op elkaar gesteld. Moshik had dan ook volledig begrip voor mijn
keuze om samen met Jeroen iets moois te gaan neerzetten in Haarlem.'

Over Janine Kinderman

Janine Kinderman deed ervaring op bij onder meer De Bokkedoorns**, Chapeau**, De vrienden van Jacob*, FG **, Aan de Poel** en de afgelopen 3 jaar bij &Moshik**. In 2009 won zij het Nederlands kampioenschap meest gastvrije gastvrouw en in 2018 werd zij door GaultMillau genomineerd als talentvol sommelier. Datzelfde jaar werd ze ook genomineerd door de Viva 400 in de categorie meest inspirerende vrouwen. Jeroen de Zeeuw: 'Janine is de perfecte match voor mij. Buiten dat ze mijn partner is en ik haar dagelijks ga zien, iets wat we beiden erg fijn vinden, vind ik Janine een ongelofelijk krachtige, zorgzame en getalenteerde vakvrouw. Ik heb zeer veel respect voor haar vakkennis, wijn-spijs combinaties en haar oog voor detail. Ik verheug me erop om samen het restaurant naar een hoger niveau te tillen.'