Moeke krijgt eigen Blond Bier: Moeke Blond

Moeke krijgt eigen Blond Bier: Moeke Blond

De grand cafés van Moeke - een formule van Laurens Meijer - krijgen een eigen Blond bier. Moeke Blond is voortaan verkrijgbaar in de zaken in Breda, Delft, Rhenen, Nijkerk en Enschede.

Moeke Blond bier (6,5 procent) wordt voor de cafés gebrouwen door Baxbier Brouwerij in Groningen en kenmerkt zich door fruitige en bloemige smaken waardoor het gemakkelijk doordrinkt en goed combineert met de diverse gerechten op Moeke’s menukaart.

Medewerkers van Moeke zijn afgereisd naar Groningen om samen met de brouwers van Baxbier het perfecte blond bier te maken voor Moeke’s gasten. Het werd een goudblond, licht bier vol smaak.

‘We wilden een bier creëren dat even licht is als een pintje, maar met nog meer smaak. Het is een vol en vriendelijk doordrinkbaar blond bier geworden, perfect in combinatie met de Moeke burger, of om bij de borrel te drinken met bijvoorbeeld Moeke’s kaasstengels.’

Moeke Blond bier

Soort: Blond
Alcoholpercentage: 6,5 %
Ingrediënten: water, gerstemout,
nuggethop, saazerhop & gist
Smaak: Fruitig & bloemig

Over Moeke

Moeke is een grand café dat gevestigd is in Breda, Delft, Rhenen, Nijkerk en Enschede. Gastn kunnen er terecht voor een kop koffie, een broodje of om ’s avonds lekker aan te schuiven voor het eten. De formule is van Laurens Meijer. 

Bij Moeke is ruimte voor alles. Theedrinken in de voorkamer, een goed gesprek in Moeke’s achterkamer, een biertje aan Moeke’s bar of een goed bord eten uit Moeke’s keuken.

Laurens Meijer

Laurens Meijer groeit op in Leeuwarden, als kind van een machinebankwerker en een huisvrouw. Na de middelbare school gaat hij werken als kelner op de boot naar Vlieland en in cafés in Leeuwarden. De jonge Meijer is een fanatieke windsurfer. Begin jaren tachtig importeert hij windsurf-spullen en laat een eigen merk surfplank bouwen. Hij verhuist naar Breda en verkoopt zijn windsurfhandel. Met de opbrengst koopt hij, samen met zijn broer Gerrit, zijn eerste cafés. Meijer is dan 26.

Begin jaren negentig koopt hij een grote Bredase disco, de Graanbeurs. In de jaren daarna groeit Meijer uit tot een van de grootste Nederlandse verpachters. In maart 2017 koopt hij op de Grote Markt in Groningen het iconische Drie Gezusters.

Anno 2018 vallen onder zijn bedrijf Meyer Beheer zo’n veertig horecabedrijven, met een omzet van een kleine 50 miljoen. Daarvan is driekwart verpacht. Meyer houdt van snelle sporten. Zijn hobby’s zijn rally rijden, autoracen en paragliden. Meijer maakt onderdeel uit van de hoofdjury van de Cafe Top 100. Meijer is daarnaast ook masterfranchisenemer van Burger King Nederland.