Oranjerie Ruurlo mag gasten champagne laten sabreren

Oranjerie Ruurlo mag gasten champagne laten sabreren
Dennis Moorkamp, Alco van Berkel, Jasper Nijkamp.

De Oranjerie Ruurlo behoort voortaan tot het selecte gezelschap van horecabedrijven dat gasten mag begeleiden bij het sabreren van een fles champagne. Hierbij open je de fles champagne met een sabel.

Oranjerie Ruurlo is officieel geïnaugureerd door de Confrérie du Sabre d’Or als Caveau de Sabrage. Medewerkers van de Oranjerie hebben hiermee de bevoegdheid hun gasten te begeleiden bij het sabreren (openen met een sabel) van een fles champagne.

Sabreren

Alco van Berkel (eigenaar), Jasper Nijkamp (bedrijfsleider) en Dennis Moorkamp (assistent bedrijfsleider) van Oranjerie Ruurlo werden tijdens de inauguratie op 8 november 2018 beëdigd als Maître Sabreurs van de Confrérie. Dit betekent dat zij de kunst van het sabreren (het openen van een fles champagne met een sabel) verstaan en daarmee hun gasten mogen begeleiden.

Wie mogen zoal sabreren?

Andere zaken die ook Maitre Sabreurs hebben zijn bijvoorbeeld Hotel de Wereld in Wageningen, Het Roode Koper in Leuvenum, Groot Warnsborn in Arnhem, Restaurant La Sonnerie in Son en Breugel, 't Lansink in Hengelo, De Bloemenbeek in De Lutte, Wijnbar Pinot, Restaurant de Werf. sabreren

Beleving voor gasten

Alco van Berkel, eigenaar van Oranjerie Ruurlo en Landgoed Hotel en Restaurant Carelshaven, is er trots op dat Oranjerie Ruurlo het predicaat Caveaux de Sabrage heeft gekregen. ‘Tijdens huwelijksceremonies geven we bruidsparen de gelegenheid om in aanwezigheid van hun gasten feestelijk een fles champagne te sabreren, ter ere van hun huwelijk. Ook bij andere feestelijke gelegenheden wordt er regelmatig gesabreerd. De begeleiding bij het sabreren is een kunst en moet aan veiligheidseisen voldoen en kan daarom alleen door een gecertificeerd Maître Sabreur worden gedaan. Met de inauguratie beschikken we nu over drie eigen Maître Sabreurs, waardoor we onze gasten nog meer beleving kunnen geven.’

De inauguratie werd feestelijk gevierd met leden van de Confrérie en genodigden.

Oranjerie Ruurlo

Oranjerie Ruurlo ligt in de fraaie Engelse landschapstuin van kasteel Ruurlo in de Achterhoek. De Oranjerie is een van de mooiste trouwlocaties van Nederland en beschikt over een restaurant waar op hoog niveau gekookt wordt met zoveel mogelijk verse streekproducten en met producten van het landgoed van kasteel Ruurlo.

Restaurant Oranjerie Ruurlo is geopend voor koffie, lunch en diner. Zowel op het terras als binnen heeft de Oranjerie zicht op kasteel Ruurlo, de kasteelgracht met de glazen brug en het omliggende park.

Confrérie du Sabre d’Or

Sinds de tijd van Napoleon wordt champagne op spectaculaire wijze geopend, namelijk met een sabel. Dit noemen we ‘sabreren’. De Confrérie du Sabre d’Or zet deze eeuwenoude traditie voort. De Ambassade des Pays Bas behartigt de belangen van de Confrérie du Sabre d’Or in Nederland, met als doel ‘het uitdragen van de nobele kunst van het sabreren in Nederland’.