212 in Amsterdam is Dé Nieuwkomer van het jaar GaultMillau 2019

212 in Amsterdam is Dé Nieuwkomer van het jaar GaultMillau 2019

Restaurant 212 in Amsterdam van Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot is Dé Nieuwkomer van het Jaar in de GaultMillau gids voor 2019. Het restaurant staat met een notering van 17,5 punten in de gele gids. 'High end dining zonder de overbodige en muffe regeltjes', complimenteert GM de chefs.

Restaurant 212 kreeg de prijs maandag 3 december uitgereikt in de Kromhouthal in Amsterdam. Daarnaast werden er tijdens de gidspresentatie nog 14 andere prijzen uitgereikt, onder meer aan de Chef van het Jaar, Jonge Topchef van het Jaar en de Ontdekking van het Jaar. De gids 2019 is de eerste die onder de nieuwe uitgever, Godfried van der Lugt, uitkomt. Er staan 700 restaurants in - vanaf 12 punten - met in totaal 200 nieuwe adresssen.

Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot zijn op 8 januari 2018 van start gegaan met hun eigen restaurant 212. ‘Minder regeltjes en meer beleving,’ beloven ze hun gasten. ‘Ik wil niet dat ‘u’ en ander geleuter.’ Van Oostenbrugge had bij zijn voormalige werkgever, Restaurant Bord’Eau in Hotel de l’Europe twee sterren achter zijn naam staan. Thomas Groot was er zijn rechterhand. Nu komen ze met 17,5 punten binnen in de GaultMillau gids voor 2019. Daarmee behoren ze direct weer tot de Absolute Top van Nederland en is de notering goed voor De Nieuwkomer van het jaar.

GaultMillau 2019 over Restaurant 212

Vanaf dag één lagen de verwachtingen voor 212 zeer hoog. Alle ogen waren op deze nieuwe zaak gericht. Het kreeg geen tijd om eventuele, kleine kinderziektes eruit te filteren, het was er direct druk en dat bleef zo: In dit restaurant zonder tafels is het moeilijk om een zitplaats te reserveren. De culinaire eettoog met verrassend design is uniek in Nederland en biedt intelligente oplossingen en alternatieven voor praktische problemen. Maar wat de gasten vooral hierheen trekt is het culinaire vuurwerk van Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot. Hier doe je aan high end dining zonder de overbodige en muffe regeltjes.

Bekijk hier de Absolute Top van GaultMillau 2019>