Huisje James (Van der Valk): Prijs|Plezier GaultMillau 2019

Huisje James (Van der Valk): Prijs|Plezier GaultMillau 2019

Huisje James in Ugchelen heeft de Prijs Plezier Award gewonnen bij GaultMillau 2019. Het restaurant dat bij Van der Valk hoort biedt een menu aan voor maximaal 40 euro. De nieuwe culinaire gids is maandag 3 december gepresenteerd in de Kromhouthal in Amsterdam.

Huisje James is een restaurant met ongeveer 50 couverts in Ugchelen op de Veluwe. Het restaurant valt onder het Van der Valk hotel De Cantharel, maar beide locaties hebben een eigen menukaart en keuken. Gasten parkeren bij het hotel en wandelen dan een stukje door het bos voor ze bij het rietgedekte pand van Huisje James komen.

Het huis – dat stamt uit 1930 – is als restaurant geopend in 2016. De naam is terug te voeren op de familie James, de voormalige eigenaren van het pand. De keuken van Huisje James staat onder leiding van Heine Ruitenbeek, gastvrouw is Inge Scholten.

GaultMillau 2019 over Huisje James

Chef Heine Ruitenbeek kent zijn klassiekers. Met onder meer een verleden in De Echoput, kent hij de rijkdom van het aanbod uit de streek. Ook werkt Ruitenbeek graag met groenten en kruiden van hoge kwaliteit, vers en zo vaak mogelijk uit de eigen moestuin. Door voortdurend mee te bewegen met de jaargetijden weet de keuken de beste kwaliteit te koppelen aan de scherpste prijs. Huisje James wint voor zijn meer dan prettige prijs-kwaliteitsverhouding en de verrassend, creatieve beleving ter plaatse het predicaat voor het Prijs-Plezier restaurant 2019.

Bekijk hier de Absolute Top van GaultMillau 2019>