Chris Naylor (Vermeer*) Groentechef van het jaar GaultMillau 2019

Chris Naylor (Vermeer*) Groentechef van het jaar GaultMillau 2019

Chris Naylor van sterrestaurant Vermeer in het NH Collection Amsterdam Barbizon Palace staat in de GaultMillau gids voor 2019 te boek als Groentechef van het Jaar. De chef kreeg de prijs op maandag 3 december 2018  tijdens de presentatie van de nieuwe gids GaultMillau 2019 in de Kromhouthal in Amsterdam.

Chris Naylor (1970) kreeg een van de 15 awards die GaultMillau heeft uitgereikt begin december 2018. Sterrestaurant Vermeer heeft in de gids 18 punten en behoort daarmee tot de Absolute Top van Nederland volgens de gids. Chef  Chris Naylor werkt sinds 2004 voor de NH Hotel Group. Hij nam destijds het stokje in de keuken van Vermeer over van Pascal Jalhay.

'Naylor koestert de smaak van groenten en de uitdaging ervan prikkelt zijn creativiteit,' complimenteert de gids hem. Hij zegt zelf: 'Mijn gerechten zijn misschien niet picture-perfect, maar de schoonheid van de natuur zit hem in de smaak.'

GaultMillau 2019 over Chris Naylor - Groentechef

Chris Naylor werkt altijd met het allerbeste product van het moment. Met zijn kennis van inmaken en andere conserveringstechnieken verlengt hij de seizoenen zodat hij altijd de juiste combinaties kan creëren. Wie zijn gerechten proeft, merkt onmiddellijk dat hij gaat voor groente omdat hij de smaken ervan koestert en de uitdaging ervan zijn creativiteit prikkelt. Vlees en vis zijn sidedishes in de belevingswereld van Naylor. Bij deze eigenzinnige Brit stroomt het bloed groen door de aderen.

Bekijk hier de Absolute Top van GaultMillau 2019>