Pressroom Bar presenteert nieuwe cocktailkaart

Pressroom Bar presenteert nieuwe cocktailkaart
Head bartender Mus (Foto: Mitchell van voorbergen)

Ter ere van een nieuwe cocktailkaart organiseerde Pressroom Bar, het hart van INK Hotel Amsterdam, op donderdag 24 januari het event The Editor's Speakeasy.

Het speakeasy concept is afkomstig uit Amerika, waar men tijdens de drooglegging van de jaren 20 met een wachtwoord toegang kreeg tot onconventionele locaties waar in het geheim alcohol werd geschonken.

De locatie van Pressroom deed vroeger dienst als drukkerij van de krant 'De Tijd'. Speciaal voor deze gelegenheid keerden de gasten terug in de tijd. Tussen stapels kranten en typemachines werden zij welkom geheten in het domein van de hoofdredacteur. De muziek was afkomstig van vinyl en de cocktails live geshaket door het team van bartenders.

Pressroom

Mustafa Bodour (Mus)

Head bartender Mustafa Bodour (Mus) creëerde voor Pressroom Bar een geheel nieuwe kaart en liet zich inspireren door de roaring twenties. Zo serveert Mus zijn eigen versie van de beroemde cocktail Bee's Knees. In de jaren 20 werden honing en citrus toegevoegd om de smaak van slechte gin te verbloemen. De gin die Mus gebruikt, hoeft niet verbloemd te worden en is infused met kurkuma en de cocktail aangevuld met citroen en huisgemaakte kruidige honingsiroop.

Pressroom
Cocktails v.l.n.r.: Rum Punch Royale, The King in Yellow, The Lovecraftian, PRESS 75, Bee's Knees #2. Foto: Mitchell van Voorbergen

Pressroom Bar staat sinds kort onder leiding van Mustafa Bodour. De in Griekenland geboren Mus verhuisde op zeventienjarige leeftijd naar Londen, waar hij als politieagent ging werken. Na een paar jaar maakte Mus de oversteek naar Amsterdam waar hij in de horeca terechtkwam. Niet gek, met een vader die in Griekenland al sinds jaar en dag eigenaar is van een populaire bar. Mus bekwaamde zich in het horecavak en specialiseerde zich in cocktails. Met zijn natuurlijke flair en gevoel voor humor maakt hij het bereiden van de meest exquise cocktails tot een feest voor zijn gasten en heeft hij menig bij beroemdheid een lach op het gezicht getoverd.

Het wachtwoord voor de eerstvolgende Speakeasy (donderdag 4 april) wordt binnenkort bekendgemaakt via de social kanalen van Pressroom Bar.

Het restaurant Pressroom is het bruisende hart van het, veel in de prijzen vallende, INK hotel. INK Hotel maakt deel uit van AccorHotels en MGallery by Sofitel.