Best Western neemt Worldhotels over

Best Western neemt Worldhotels over

Best Western Hotels & Resorts neemt hotelmerk WorldHotels over, dat een verzameling van zo'n 300 bijzondere hotels en resorts vertegenwoordigt op bestemmingen over de hele wereld. De naam Worldhotels blijft voorlopig gewoon bestaan.

Best Western rondde de overname van WorldHotels vorige week af. 'Het WorldHotels merk zal een cruciale rol spelen bij het versterken van het portfolio van Best Western door het upper upscale en luxury segment in het hotelportfolio op te nemen. Er is een geweldige synergie tussen beide merken', vindt David Kong, President en CEO van Best Western Hotels & Resorts.

'Door de krachten te bundelen in deze nieuwe samenwerking, zullen we concurrentievoordelen creëren voor beide bedrijven. We zijn ervan overtuigd dat de WorldHotels van ons platform en onze revenue engines zullen profiteren en dat meer onafhankelijke, kwalitatieve hotels zich aangetrokken zullen voelen om zich aan te sluiten. We zijn zeer verheugd dat Geoff Andrew zal aanblijven als CEO van WorldHotels.'

Worldhotels behoudt naam

WorldHotels blijft als naam behouden, en de collectie behoudt daarmee zijn persoonlijkheid en individualiteit. Maar het merk profiteert van het e-commerceplatform, de partnerships, loyaliteitsprogramma, sales- en marketingondersteuning, wereldwijd distributienetwerk en revenue engines van Best Western.

'Best Western is één van de grootste, meest gerespecteerde en vertrouwde hotelmerken', zegt Geoff Andrew. 'Terwijl we onze krachten bundelen, vormt de gecombineerde kracht van onze merken het toneel voor een mooie toekomst voor beide merken.'

Best Western heeft de afgelopen jaren een transformatie doorgemaakt. Zo breidde het portfolio uit tot 13 merken en won het bedrijf een aantal industriële onderscheidingen.

Over Best Western Hotels & Resorts:

Best Western Hotels & Resorts bestaat ruim 70 jaar. Het heeft een hoofdkantoor in Phoenix, Arizona en is een zelfstandig hotelmerk met een wereldwijd netwerk van 4.200 hotels in meer dan 100 landen en gebieden (inclusief hotels in de pijplijn). Alle hotels zijn in eigendom van en worden geëxploiteerd door zelfstandige hoteliers. Best Western biedt dertien hotelmerken:

 1. Best Western
 2. Best Western Plus
 3. Best Western Premier
 4. Vīb
 5. GLō
 6. Executive Residency by Best Western
 7. Sadie HotelSM
 8. Aiden HotelSM
 9. BW Premier Collection by Best Western
 10. BW Signature Collection by Best Western
 11. Sure Hotel by Best Western
 12. Sure Plus Hotel by Best Western
 13. Sure Collection by Best Western

Best Western staat met een omzet over 2017 in Nederland van 134 miljoen euro op plek 15 in de Misset Horeca Top 100 Grootste Bedrijven en Merken.

Over WorldHotels Collection:

WorldHotels Collection biedt softbrand-oplossingen voor een divers aanbod van 300 onafhankelijke hotels en resorts over de hele wereld. De collectie is afgestemd op zowel zakenreizigers als toeristische reizigers en is ingedeeld in drie levels: WorldHotels Luxury, WorldHotels Elite en WorldHotels Distinctive.