Carstens Amsterdam by Maik Kuijpers open voor lunch

Carstens Amsterdam by Maik Kuijpers open voor lunch

Na een kleine maand open te zijn voor diner is Carstens Amsterdam vanaf heden ook zeven dagen in de week geopend voor lunch. Carstens Amsterdam is een samenwerking tussen voormalig Librije *** chef Maik Kuijpers en Park Plaza Victoria Amsterdam.

Carstens brengt de boerderij naar de stad. Naast de producten van Nederlandse bodem hebben ook de wijnen een connectie met Nederland. Dit kan variëren van wijnen van eigen bodem tot Nederlandse wijnmakers die zijn geëmigreerd naar het buitenland.

De dagelijkse leiding van Carstens is in handen van restaurantmanager Timo van der Stad en chef-kok Rick van der Meij. Maik Kuijpers zei tijdens de officiële opening in februari er voor open te staan om in de toekomst meer concepten op te zetten voor PPHE Hotel Group. ‘Maar daar is momenteel geen sprake van. Ik ben nu nog volop bezig met Carstens, waar we de boerderij naar de stad willen brengen. Met kwalitatief mooie producten, voornamelijk van Nederlandse bodem.’

© SHOT BY MARV (Marvin Duiker)

De menukaart van Carstens biedt producten van uit de Noordzee tot de Veluwe en veel ingrediënten van de in Baambrugge gelegen boerderij Lindenhoff. Bij Carstens kom je voor een Noordzeetong gebakken in bruine boter of een ouderwetse caesar salad, maar dan wel gemaakt met biologische boerenkool. Carstens voert elk seizoen een nieuwe menukaart; stoere kost met geraffineerde smaken.

Carstens

De naam Carstens is geïnspireerd op die van de familie Carstens die in de 19e eeuw woonde en werkte in een van de kleine huisjes in het aanpalende hotel Park Plaza Victoria Amsterdam. Op dit bijzondere levensverhaal is het boek ‘Publieke Werken’ gebaseerd dat in 2015 verfilmd is. Brasserie Carstens krijgt een eigen ingang aan de Hasselaerssteeg gelegen tussen het Damrak en de Martelaarsgracht. Carstens is een samenwerking tussen Maik Kuijpers en Park Plaza Victoria Amsterdam. Park Plaza Victoria Amsterdam is onderdeel van de PPHE Hotel group.