nieuws

Maik Kuijpers: ‘Ik vind het ontwikkelen van concepten gewoon heel leuk’

Restaurant 718

Maik Kuijpers: ‘Ik vind het ontwikkelen van concepten gewoon heel leuk’

Brasserie Carstens heeft dinsdag 5 februari officieel de deuren geopend in de Hasselaerssteeg in Amsterdam. Conceptchef Maik Kuijpers is trots op zijn zaak. Of hij het niet jammer vindt dat hij er zelf niet dagelijks achter de kachel staat? ‘Nee, ik vind het ontwikkelen van concepten gewoon ontzettend leuk.’

Kuijpers ontwikkelde het concept en de menukaart. De dagelijkse leiding ligt er in handen van Timo van der Stad en chef-kok Rick van der Meij. Kuijpers: ‘Ik wil jonge talenten graag een podium bieden.’Carstens is een samenwerking tussen Maik Kuijpers en Park Plaza Victoria Amsterdam.  Dit hotel, pal tegenover het centraal station in Amsterdam, is onderdeel van de PPHE Hotel group.

Foto's Brasserie Carstens

Foto's Brasserie Carstens

Kuijpers zei dinsdagavond er voor open te staan om in de toekomst meer concepten op te zetten voor PPHE Hotel Group. ‘Maar daar is momenteel geen sprake van. Ik ben nu nog volop bezig met Carstens, waar we de boerderij naar de stad willen brengen. Met kwalitatief mooie producten, voornamelijk van Nederlandse bodem.’

Creëren

‘Het creëren van nieuwe dingen vind ik heel erg leuk om te doen. We zijn nu al bezig met de lentekaart en ik wil ook nog een kaart ontwikkelen waarbij we terug gaan naar het jaar 1800. Dit als ode aan de familie Carstens die in de 19e eeuw woonde en werkte in een van de kleine huisjes in het aanpalende hotel Park Plaza Victoria Amsterdam. Op dit bijzondere levensverhaal is het boek ‘Publieke Werken’ gebaseerd dat in 2015 verfilmd is. Brasserie Carstens heeft een eigen ingang aan de Hasselaerssteeg gelegen tussen het Damrak en de Martelaarsgracht

Boerenkool met een twist

Kuijpers heeft een brasserie gecreëerd die toegankelijk is voor iedereen en waar je dag in dag uit geniet van lekker eten zonder poespas.  Op je bord vind je herkenbare gerechten met een creatieve twist. De mooie en verrassende ingrediënten, voornamelijk van Nederlandse bodem, spelen hier de hoofdrol. De menukaart van Carstens biedt producten van uit de Noordzee tot de Veluwe en veel ingrediënten van de in Baambrugge gelegen boerderij Lindenhoff. Bij Carstens kom je voor een Noordzeetong gebakken in bruine boter of een ouderwetse caesar salad, maar dan wel gemaakt met biologische boerenkool. Carstens voert elk seizoen een nieuwe menukaart; stoere kost met geraffineerde smaken. De smakelijke gerechten worden begeleid door wijnen van wijnmakers met een Hollandse connectie of lokale bieren van ambachtelijke brouwerijen.

© SHOT BY MARV (Marvin Duiker)

Over Maik Kuijpers

Maik Kuijpers vertrok na veertien jaar  bij De Librije, het driesterrenrestaurant van Jonnie en Therese Boer. Kuijpersbegon in 2004 als 19-jarige bij het driesterrenrestaurant en werd in 2009 als 24 jarige benoemd tot chef-kok. Eind 2017 ging hij er weg.

 

Reageer op dit artikel