Peter van der Arend verandert concept en naam café

Peter van der Arend verandert concept en naam café
(c) Marcel van Hoorn

Mede ingegeven door het vertrek van één van de gezichtsbepalende figuren in zijn zaak, heeft ondernemer Peter van der Arend doen besluiten de naam en het concept van zijn 'Cause Beer Loves Food aan te passen. 'Het wordt nu een écht 'bierig' café waar je ook goede kan eten.'

De naamsverandering is optisch klein: 'Cause Beer Loves Food wordt Beer Loves Food. Maar in plaats van een eetcafé waar je heel veel goede bieren kan drinken, komt de nadruk in de nieuwe zaak meer op bier te drinken. 'Het wordt een biercafé waar je heel goed kan eten', aldus Peter van der Arend.

Timothy Wareman die jarenlang hét gezicht was van 'Cause Beer Loves Food, waar hij als chef ook verantwoordelijke was voor het menu, vertrekt bij de onderneming. 'Timothy was acht jaar lang werkzaam binnen Morebeer Brewing, maar vindt het nu tijd voor een nieuwe uitdaging', aldus Peter van der Arend.

Timothy Wareman en Peter van der Arend

Wareman zal overigens wel brouwer blijven van Morebeer Brewing, waar ook de vier zaken van Peter van der Arend onder vallen. Naast Beer Loves Food zijn dat Proeflokaal Arendsnest, Craft&Draft en het Amerikaanse biercafé The BeerTemple. Alle zaken zijn gevestigd in Amsterdam. Arendsnest, Beer Loves Food en de BeerTemple in het centrum en Craft&Draft aan de Overtoom.

Timothy Wareman, chef-kok en bedrijfsleider van 'Cause Beer Loves Food.

Het is de tweede keer dat de naam van deze zaak wordt gewijzigd. In 2015 ging het café aan de Lange Leidsedwarsstraat open als Jopen Proeflokaal. Een jaar later kwam er een einde aan de samenwerking tussen Van der Arend en Jopen en veranderde het concept en de naam naar 'cause Beer Loves Food.

Bier in het nieuwe concept

Het bier in de nieuwe zaak zal komen van 'Morebeer & Friends'. Dat houdt in dat Gulpener's Chateau Neubourg het huisbier zal blijven en Brewdog zijn bieren zal blijven leveren. Daarnaast zullen de bieren van Morebeer verkrijgbaar zijn en van 'vrienden', waar Morebeer veel mee samenwerkt. Dat zijn onder meer brouwers als Poesiat&Kater, Uiltje Brewing Company, Gulpener en Brouwerij Kees.